1 iunie în Mica cetate culturală Umbrărești de Tecuci – Simplitatea și nevinovăția copiilor vor salva lumea

Spread the love

Loading

Autor: Preotul Ionel Rusu , membru UZPR, Filiala Galati

Parcul central din comuna Umbrărești, a fost la maximum însuflețit de mulți copii în ziua de 1 iunie începând cu orele 17:00. Cuvântul cheie al acestei zile  este: BUCURIE. Pe fundalul cântecului “O lume minunată”, interpretată de Mihai Constantinescu, prin preotul Ioniță Gheorghiță s-a dat startul la acest eveniment special, pentru a ne demonstra, că simplitatea și nevinovăția copiilor vor salva lumea.

Organizatorii care și-au dat mâna au fost: Parohia Umbrărești 1, Școala Gimnazială, nr. 1, Școala Gimnazială „Sf. Stelian”, din localitatea Umbrărești.

La acest eveniment au luat cuvântul câțiva invitați de seamă, precum: domnul primar Stratulat Nelu, care le-a spus celor prezenti: “Voi, copii sunteți cel mai frumos dar al nostru, voi sunteți viitorul și speranța noastră”, apoi s-au adăugat la pupitru domnul George Alin Radu din Galați, responsabil cu activitățile filantropice din județ și doamna profesoară de muzică Licuța Năstase din Pechea.

Tinere talente în muzică ușoară româneasca, precum: Alexandra Zaharia, Sara Badiu, Antonia Ursu, Andreea Denise Jorascu, Monica Prodan, Sara Zaharia, Diana Paun și în muzica populară tradițională ca: Narcisa Patilea, Luca Oprea, Cosmina Irimia, Monica Doda din Pechea, Cristina Lavinia Tonu si Alexandra Gavrila  din Umbraresti, au încântat publicul în mod minunat lăsând fără respirație întreaga comunitate prezentă la eveniment. Activitatea s-a încheiat în leagăn cu confetti și lansare de lampion cu deviza “Pace”.

Ema Dinu a recitat versuri pentru copii și în săptămâna care urmează, copiii din comuna Maicanești, Vrancea vor intra în competiții sportive cu cei din Umbrărești pe stadionul comunal.

Concluzia finala a acestui eveniment a fost aceea că, încă o dată copiii, ne-au predat o lecție frumoasă, transmițându-ne mesajul că niciodată copilul din adult nu va muri, câtă vreme nu va uita să zâmbească. Activitatea în sine s-a dovedit a fi o replică frumoasă și alternativă pentru românii care s-au lăsat copleșiți de griji și probleme.

Tagged: