20 DECEMBRIE 1989 – 20 DECEMBRIE 2023 ***Nu putem uita niciodată Revoluția Română din Decembrie 1989***

Spread the love

Loading

Foto: Alexandru Baranyai

Autor: Maria ROGOBETE * Membru UZPR *  21 Decembrie 2023 * Lugoj

În fiecare din noi există o revoluție, cu viața, cu sentimentele, cu trăirile, cu suferințele, bucuriile, dar amintirile din Decembrie 1989 ar trebui să le păstrăm pentru totdeauna în inimă, la loc de cinste, din când în când să sădim flori acolo, totul să rămână proaspăt în suflet.

Luna decembrie este specială pentru întreg poporul român, dar strigătele din „Decembrie 1989” trebuie să răsune în piepturile copiilor noștri, să nu le dăm uitării, să nu dispară acele momente tragice, unice, eroice.

Nu se poate ca un român să nu știe de Revoluția din Decembrie 1989, o revoluție ce a schimbat destinul românilor, o revoluție care ne-a readus libertatea după care tânjeam și care era pe buzele tuturor în acele zile de foc.

Au trecut 34 de ani de la Revoluția Română din 1989, cei care au murit nevinovați atunci, eroii revoluției, s-au închis într-o cameră a sufletului meu și nu au mai ieșit de acolo, le-am scris și o carte în 2010 * Revoluția, amintirea ta…prezentul meu*, Editura NAGARD, Lugoj. Sunt zile când bat la ușă și nu îmi răspunde nimeni, eroii se simt bine acolo, în Casa Domnului. Ne-au lăsat cu mii de întrebări: Cine a tras în oameni? A fost revoluție sau lovitură de STAT? Ce se întâmplă cu țara noastră? Din păcate, politica a distrus o parte din valorile acestei țări, a distrus idealurile oamenilor, simt că ne pierdem ca popor, ca neam, ca români.

Marii noștri: Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Avram Iancu, Constantin Brâncoveanu, Constantin Brâncuși, Mihai Eminescu, Arsenie Boca au trăit pentru idealurile poporului român, ființa lor au sacrificat-o pentru România punând la temelia vieții lor de creație în istorie, în poezie, în sculptură, o credință adevărată, o credință de neclintit.

Respect pentru cei care au avut curajul să stea în fața gloanțelor, să înfrunte comunismul până la moarte, să creadă cu toată forța că totul este adevărat, nu regizat. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei care au picat sub gloanțe, pe cei care au fost incinerați, dispăruți fără urmă, mutilați și uciși în închisorile comuniste.

***Cinste lor, cinste lor, eroilor!***

„Speranța unei vieți nu moare niciodată atât timp cât sufletul din noi luptă pentru o nouă zi, doar inima își cerne amintirile în universul găurit de timpul ce-a trecut, gustând prezentul ce ne îmbracă cu haina strălucitoare a viitorului, un viitor în care curajul, cinstea și respectul stau de veghe la temelia țării noastre, noi trebuie doar să le întindem mâna pentru a avea o Românie mai frumoasă și mai prosperă, speranța unei vieți…” ( Fragment din Romanul *Revoluția, amintirea ta, prezentul meu…* , 2010, Maria Rogobete).

Să fim foarte atenți la prezentul ce ne spune că riscul este foarte mare să pierdem ce am câștigat în 1989, să ne pierdem: LIBERTATEA, DEMNITATEA și DREPTURILE CETĂȚENEȘTI!

Foto: Maria Rogobete

Foto: Alexandru Baranyai

 

 

Tagged: