20 Decembrie – Ziua Lugojului, Comemorarea Eroilor Revoluției și sărbătorirea a 33 de ani de la Victoria Revoluției Române din Decembrie 1989

Spread the love

Loading

Anul acesta, Asociația 16 – 21 Decembrie 1989 din Lugoj Asociația Luptătorilor, Participanților și Arestaților în Revoluție (ALPAR) – Lugoj 20 Decembrie 1989 și Federația Națională Loja de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie ’89 au organizat manifestările dedicate sărbătorii „Ziua Lugojului”.

Marți la ora 9 la  Biserica „Învierea Domnului” Lugoj, preotul paroh Nicolae Ciucure a oficiat o slujbă de pomenire a celor trei eroi lugojeni uciși în Revoluția din 1989, Daniel Brocea, Valentin Rosada și Norbert Pongratz.

La ora 10 revoluționarii lugojeni în frunte cu fanfara din Caransebeș, au refăcut traseul străbătut de coloana revoluţionară în seara zilei de 20 decembrie 1989, între Ceasul Electric şi unităţile militare de pe strada Timişoarei.

S-au depus coroane la crucea din fața Primăriei Lugoj, la Troiţa de pe strada Timişoarei, la Monumentul Revoluţiei din faţa unităţii militare, precum şi la mormintele celor trei eroi lugojeni, din Cimitirul Ortodox şi din Cimitirul Romano-Catolic.

Manifestările comemorative s-au încheiat la restaurantul J’Adore,  unde a avut loc un dineu și au fost înmânate ordine și distincții mai multor participanți la Revoluție.

Menționez că fanfara și masa festivă a fost plătită de revoluționari și Primăria nu a fost implicată în organizare.

Tagged: