50 DE BANI – IEFTENEALA …

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul ICHIM

Azi cred că-mi treceți cu vederea, dacă mă iau un pic, de câțiva care se fac că ne conduc. Am zis că se fac, deoarece n-am sentimentul că ar ști ce să facă, la o inflație previzibilă la a 6 -a parte din veniturile fiecăruia.

Cum stăteam și-mi dădeam silința să răspund la cât mai mulți din cei ce m-au felicitat, intră știrea cu demisia Catzului.

M-a distrat faptul că mai întâi a declarat că nu are habar, că la câtva timp, probabil cât i-au dat timp democratic să-și scrie olograf demisia, s-o comunice, ca un gest de respect pentru partid. Asta chiar ne ia de dobitoci! Cu ce-l au la mâna, de se execută așa în doi timpi și trei mișcări, poate vom afla cândva.

Unii într-un fel îl compătimesc aparent, că a picat prea repede, alții că a fost hârtia de șters la….a chiriașului de la „Treicoceni”.

Absolut nimeni nu ia în calcul cum un geniu economic ca el, într-un an a fost bun de ministru, prim ministru, președinte de partid și președinte de Senat, chestie unică în pseudodemocrația noastră postdecembristă.  Era să uit, cât a fost el, se pare că Românica s-a îndatorat extern la greu. În mod sigur i-au promis oamenii că va fi pe listele de Parlament la viitoarele alegeri, doar să nu pățească ca celebra Dancilă.

Nu mor de grija lui și nu chestia asta m-a deranjat/tulburat profund, ci interimara de la Senat, numită valoroasa …Alinuța.

Nu mă iau de poveștile ei romanțate de pe dedesubt, în principiu nu mă preocupă prin ce paturi…..doarme lumea, dar parafrazez parțial un cântec al Deliei..” ce are ea și n-au alții”….vă rog nu amintiți de anatomie, nu se pune. Întreb fără să instig la discriminări sau ura, dar personajul este în conștientul public rămas cu ceva gafe de …propuneri legislative, care au altoit partidul la intenția de vot în  ultimele alegeri. Chiar nu mai au liberalii resurse credibile sau este încă o tură, omul de încredere al „Treicocenilor”?

Am așa o curiozitate de la voi, care ați avut răbdarea să citiți, doar mie îmi pare că se face tot posibilul să fie îngropat partidul asta?

Cu tot respectul față de activitatea militară și priceperea lui în domeniu, a primului, dar pe zi ce trece dovedește că nu le are cu gestiunea țării.

Toți spuneau că se așteaptă o anumită rigoare cazonă în criză și ne-am ales cu un potop de declarații, era să spun de ciolacisme dar nu era corect, deoarece și restul doar fac gargară și analizează de luni bune.

În timpul ăsta, pălmașii tot plătesc facturi aberante și trebuie să se bucure eventual, că ar avea o ieftineală la combustibil de 50 de bani pe litru….ha…

Îmi dau seama că am fost tare neinspirat astăzi, în loc să mă apuc de o paranghelie scuzabilă de altfel, stau că prostul în față calculatorului, ce-mi bagă și mizerii din astea  în ochi. De acum o să răspund a doua sau a treia zi la mesajele primite, să nu-mi stric ceva zile ce s-ar dori de sărbătoare personală.

  1. Cineva-mi șoptește un scenariu, Alinuța interimar la Senat, până se face rocada generalului cu Ciolacul și vine el la Senat să preia demnitatea.

Ăștia-și fac scenarii pe spinarea populației, cum să se aranjeze mai bine, deja se cred izmene, scuze, indispensabili? Să fim sănătoși, să vedem dacă cei 50 de bani nu ne îmbogățesc și o să hotărâm ce facem. Atenție, cum vine frigul, românul are obiceiul de a ieși în masă la plimbări pe la ușile autorităților!

 

Tagged: