8 milioane de euro trebuie să plătească România, adică noi, pentru ABUZURILE MAGISTRAȚILOR. Câți bani a plătit statul român în 2015 pentru abuzurile justiției?

Spread the love

Loading

Nimeni nu a avut curajul să-i amintească șefei DNA, când iarăși a fost

numită în post, fără examen firește, că abuzurile magistraților de sub

ordinea sa a adus prejudicii României. Nici presa nu a pus această

întrebare, nici guvernanții și nici parlamentarii, care s-au dovedit că le

tremură pantalonii când trebuiau să voteze LEGEA RĂSPUNDERII

MAGISTRAȚILOR.

plenul CEDO

O mare parte dintre români se bucură că în fiecare zi sunt arestări, sunt scăpări în presă despre audieri și practic se face justiție la televizor. În fața asaltului justiției DNA se uită că în realitate SE ÎNCALCĂ LEGEA. De ce spun asta, fiindcă arestarea preventivă are regulile ei și în al doilea rând, conform Constituției, nu se respectă PREZUMȚIA DE NEVINOVĂȚIE. 

 

Un alt lucru care ne scapă este faptul că marii infractori sunt ocoliți cu măiestrie, iar alții sunt băgați la pușcărie cu complicitatea unor judecători șantajați cu alte dosare. 

Așa că toată șleatca de politiceni numind-o încă odată pe Laura Codruța Kovesi în fruntea DNA arată că se vrea ca această instituție să facă la fel ca pe vremea lui Băsescu, adică să prigonească adversarii politici, să manipuleze parlamentarii, guvernanții și judecătorii în scopurile ascunse ale unei elite, care conduc din umbră România. 

Un alt lucru care a fost uitat este faptul că în umră cu câteva luni șefei DNA i s-a adus o acuzație: are cetățenie americană și se consultă în dosare cu ambasadorul american. Tace mâlc și nu spune NIMIC.  

Din cauza DNA-ului și a magistraților manipulați de această insituție România a stabilit un nou record rușinos la CEDO. 

 

Câți bani a plătit statul român în 2015 pentru abuzurile justiției?

România a fost și în 2015 campioana condamnărilor la CEDO și va trebui să plătească multe milioane de euro pentru abuzurile justiției. 

Iar lucrurile nu par că se vor schimba curând din moment ce țara noastră este în topul celor mai reclamate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Și prea puține sunt cazurile în care reclamanților nu li se dă dreptate. 

În total, anul trecut statul român a plătit despăgubiri de aproape 35 de milioane de lei, ca urmare a proceselor pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Suma este de peste trei ori mai mare decât cele achitate în anii anteriori.

Potrivit statisticilor CEDO, România se află pe locul al treilea într-un clasament al țărilor Uniunii Europene cu cele mai multe cazuri la Curtea de la Strasbourg. În prezent, circa 3.700 de dosare sunt în curs de soluționare.

Printre cei care au primit bani de la statul român ca urmare a plângerilor depuse la CEDO se numără senatorul Cătălin Voicu, care a  reclamat condițiile de detenție dar și omul de afaceri Puiu Popoviciu, care a reclamat modul în care a fost lipsit de libertate.

La Direcția Agent Guvernamental din cadrul Ministerului Afacerilor Externe s-au înregistrat, în 2015, 772 de noi cauze împotriva României depuse la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, datele fiind însă provizorii, arată MAE.

Sursa: România, record rușinos la CEDO. Câți bani a plătit statul român în

2015 pentru abuzurile justiției

 

Citiți și: România, obligată de CEDO să plătească despăgubiri uriașe în

2015