A apărut periodicul „Foaia săcoșană”

Spread the love

Loading

foaia sacosana nr 6- 2022 se poate citi AICI

Periodicul „Foaia socoșană” a ajuns  nr. 6 (44) și astfel are 11 ani de apariție fără întrerupere. Această foaie dedicate sătenilor din Sacoșu mare și nu numai a fost fondată de prof. Gheorghe Lungu, fiu al satului.

Colectivul de redacție și-a propus să prezinte tot ce este legat de Sacoșul Mare și să scoată în evidență oamenii valoroși care s-au născut în acest sat binecuvântat de Dumnezeu.

Pe prima pagină sunt prezentate câteva fotografii, vechi și noi, din Sacoșu Mare și astfel se continua „Albumul veșniciei satului Sacoșu Mare”. Tot pe prima pagină s-a publicat un anunț privind ruga de la Sacoș, care dupăo mutare neinspirată s-a întors la vechea data tradițională și sper, ca începând de anul acesta să fie numai de Sfântul Ilie și nu asimilată de alte sărbători care nu au nici-o legătură cu satul.

La pagina doi comemprăm pe vestitul taragotist Pavel Roșu cunoscut în sat ca Pala Ciulă și prin două fotografii evocăm momentul când cu mulți ani în urmă a acântat cu trupa (banda) lui de muzicanți la o nuntă din Fizeș, județul Caraș Severin. Articolul a fost semnat de prof. Gheorghe Lungu. Tot la pagina doi găsim două rubrici, carea u rămas neschimbate: „Cugetări adunate și aici publicate”, sub îmgrijirea doamnei Alina – maria Cheiaua și rubrica „Cărți primate la redacție” sub îngrijirea doamnei Delia Pop.

La pagina 3, Petru Drăgan, și el un fiu al satului, publică o întâmplare imedită despre salvarea unei căprioare și cum viața bate filmul.

La paginile 4 și 5 se continua din numărul trecut articolul „Nunta de altădată la Sacpșu Mare”.

Paginile 6, 7 și 8 sunt dedicate scriitorilor din Sacoșu Mare și în acest număr publicăm un interviu cu dr. Cherciu Viorel Dorel, cunoscut în sat cu Dorel Hoandăr. Astfel arătăm săcoșenilor și lumii întregi că Dorel este un cercetător științific care a scris și publicat pânăa cum 25 de cărți de mare valoare.

Să urăm viață lungă „Foii săcoșene” și inspirație redactorilor.

Tagged: