A dat Biden ordin de a distruge conducta Nord Stream a lui Putin după invazia Ucrainei? Un raport bombă susține că scafandrii marinei americane au efectuat o misiune pentru a distruge conductele de gaz ce venea din Rusia

Spread the love

Loading


Scafandrii marinei americane au plantat explozibili C4

care au cauzat daune în valoare de 500 de milioane de dolari conductelor Nord Stream dintre Rusia și Germania, susține un raport senzațional.
Raportul câștigător al Premiului Pulitzer, Seymour Hersh, detaliază complotul ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina și dependența Europei de gazul de la Moscova.
Casa Albă și CIA au negat afirmațiile că atacul a fost efectuat după nouă luni de planificare secretă supravegheată de președintele Joe Biden.


Echipele de scufundători specializați ale Marinei SUA au efectuat atacul cu bombă împotriva conductelor subacvatice Nord Stream, care furnizează gaz rusesc în vestul Europei, în timpul unei misiuni extrem de secrete supravegheată de președintele Joe Biden , susține un raport bombă.
Scafandrii au plantat explozibili C4 pe trei conducte Nord Stream în iunie 2022, care au fost detonate trei luni mai târziu folosind o geamandură sonar care a transmis un semnal care a declanșat bombele, potrivit raportului.
Atacul a fost efectuat ca răspuns la invazia Ucrainei de către Vladimir Putin și menit să forțeze Germania și alte națiuni europene să înceteze dependența lor de gazul rusesc, se susține. Mișcarea ar perturba, de asemenea, veniturile Moscovei din vânzările de gaze – care au contribuit cu miliarde de dolari la efortul său de război.
Raportul senzațional al jurnalistului câștigător al Premiului Pulitzer, Seymour Hersh, publicat în Substack , citează o sursă „cu cunoștințe directe despre planificarea operațională” din spatele presupusului complot.
Conductele Nord Stream 1 și 2 au fost sabotate de explozii cu bombe pe 26 septembrie 2022, într-un atac care, aparent, continuă să deranjeze anchetatorii. În timp ce analiștii spun că impactul imediat al atacului a fost „limitat” – deoarece conductele nu erau pe deplin operaționale – consecințele geopolitice au fost uriașe.
Rusia, care a arătat cu degetul către SUA, crede că reparațiile vor costa cel puțin 500 de milioane de dolari, dar Kremlinul încă nu a confirmat că conductele vor fi reparate. Proiectul Nord Stream a costat aproximativ 20 de miliarde de dolari și a durat 15 ani pentru a fi construit.
Într-un raport convingător, de 5.000 de cuvinte despre presupusul atac, Hersh susține că experții în scufundări formați la Centrul de scufundări și salvare al Marinei SUA din Florida au plantat explozivi.
Se spune că scafandrii au efectuat operațiunea extrem de secretă și extrem de periculoasă în timpul BALTOPS22, o serie de exerciții militare în Marea Baltică desfășurate de 16 țări NATO. Scafandrii americani au folosit evenimentul de 13 zile, foarte mediatizat, din iunie 2022 ca acoperire pentru misiunea lor extrem de secretă.

Explozivii C4 atașați conductelor au fost echipați cu senzori care le-au permis să fie detonați de la distanță la o dată ulterioară, relatează Hersh.
Hersh relatează că exploziile au fost declanșate de o geamandură sonar aruncată de o aeronavă. Geamandura a emis o secvență de „sunete tonale unice de joasă frecvență”, în comparație cu cele produse de un flaut sau de un pian, care au declanșat C4.
Un purtător de cuvânt al Casei Albe a spus că raportul este „ficțiune falsă și completă”. Un purtător de cuvânt al CIA a spus: „Această afirmație este complet și complet falsă”.
În februarie, Biden a spus că SUA vor „a pune capăt” Nord Stream dacă Rusia ar invada Ucraina. În timpul unei conferințe de presă comune cu cancelarul german Olaf Scholz, Biden a spus: „Dacă Rusia invadează… atunci va exista Nord Stream 2 mai lung. Îi vom pune capăt”.
Întrebat cum va face asta, președintele a răspuns în mod criptic: „Îți promit că vom putea face asta”.
Conferința de presă a avut loc în timp ce Rusia aduna zeci de mii de trupe la granița cu Ucraina, în pregătirea invaziei care a început câteva săptămâni mai târziu, pe 24 februarie.
Planificarea atacului a început pe fondul mobilizării de trupe a Rusiei și temerilor în interiorul Casei Albe că Nord Stream 2, care a fost finalizat în 2021, ar permite Kremlinului să-și armeze în continuare aprovizionarea cu energie în Europa.
Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a convocat o întâlnire în decembrie 2021 a unui nou grup operativ format din oficiali ai șefilor de stat major, CIA și Departamentele de Stat și Trezorerie.
Discuția a fost orientată spre orchestrarea unui răspuns la iminenta invazie a Ucrainei de către Rusia.
Hersh raportează: „Ceea ce a devenit clar pentru participanți, conform sursei care cunoaște direct procesul, este că Sullivan intenționa ca grupul să vină cu un plan pentru distrugerea celor două conducte Nord Stream – și că el a îndeplinit dorintele Presedintelui”.
Au fost împărtășite mai multe idei înainte de selectarea misiunii de scufundare. Alte planuri au inclus folosirea unui submarin pentru a ataca conducta sau aeronavele pentru a arunca bombe cu siguranțe întârziate, se susține.
Se spune că directorul CIA, William Burns, a autorizat un „grup de lucru” să elaboreze planul pentru scafandrii de adâncime pentru a îndeplini misiunea. Hersh a asemănat complotul cu o operațiune de spionaj submarin lansată de SUA în anii 1970, când agenții au conectat cablurile de comunicații subacvatice folosite de Marina Rusă.
Potrivit lui Hersh, la începutul anului 2022, grupul CIA a spus grupului de lucru al lui Sullivan: „Avem o modalitate de a arunca în aer conductele”.
Planificatorii au decis că Norvegia ar putea servi drept bază ideală pentru operațiune, deoarece, în cuvintele sursei lui Hersh, națiunea scandinavă „ura rușii, iar marina norvegiană era plină de marinari și scafandri superbi care aveau generații de experiență în adâncimi extrem de profitabile. -explorarea petrolului și gazelor marine”.Lavrov din Rusia spune că Statele Unite sunt implicate
În martie, membrii echipei de planificare din SUA au zburat în Norvegia pentru discuții cu Serviciul Secret și Marina Norvegiană. Ei au decis să efectueze exploziile lângă insula Bornholm din Danemarca, se spune.
Planul inițial era de a planta explozibili cu un cronometru de 48 de ore, dar Casa Albă a cerut ulterior o metodă care să permită un control mai mare asupra momentului exploziilor, iar tehnica geamandurii a fost dezvoltată, potrivit raportului.


Hersh raportează că geamandura a fost aruncată de un avion de supraveghere P8 al Marinei Norvegiene pe 26 septembrie „în timpul unui zbor aparent de rutină”, iar explozivii au detonat câteva ore mai târziu.
Hersh este un fost reporter de la New York Times și New Yorker, care a câștigat numeroase premii pentru jurnalismul său de investigație, inclusiv despre războiul din Vietnam și scandalul Abu Ghraib din 2004 în urma invaziei SUA în Irak.
Mai recent, el a aprins controverse cu un raport care contestă versiunea administrației Obama a uciderii în 2011 a fondatorului Al Qaeda, Osama bin Laden, într-o operațiune a forțelor speciale americane.
La începutul acestei luni, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat SUA de implicare directă în explozii.
Diplomatul șef al Rusiei a făcut referire la o declarație recentă făcută de subsecretarul de stat american pentru afaceri politice, Victoria Nuland, care într-o audiere recentă la Senat a salutat distrugerea conductei. Lavrov și-a descris cuvintele drept o „mărturisire”.
„Aceasta nu este doar participarea directă a Statelor Unite la exploziile conductelor Nord Stream. Doamna Nuland a făcut acum o mărturisire”, a declarat el televiziunii de stat într-un interviu difuzat astăzi mai devreme.
Nuland a spus pe 26 ianuarie: „Sunt și cred că administrația (Biden) este foarte mulțumită să știe că Nord Stream 2 este acum… o bucată de metal pe fundul mării”.
Nimeni nu și-a revendicat responsabilitatea pentru explozii, în ciuda a două investigații separate ale autorităților suedeze și daneze care au concluzionat că conductele au fost sabotate.
Ministerul de Externe al Rusiei a declarant că Statele Unite au întrebări la care să răspundă cu privire la rolul lor în explozii, în urma raportului lui Hersh.
Purtătoarea de cuvânt Maria Zakharova a cerut Casei Albe să comenteze „faptele” care au fost prezentate.

SURSA se poate citi AICI

 

Tagged: