A fi unionist în Republica Moldova primește eticheta de „fascist”. Interviu cu Profesor Dr. Constantin Lupu

Spread the love

Loading

Autor:  Gabriel Teodor Gherasim

Motto: “Basarabenii trebuie să decidă unirea cu țara. Pentru asta sigur vor exista sacrificii, dar trebuie să ne gândim la ce lăsăm copiilor și nepoților noștri. Și sper ca ei peste 100 de ani ne vor pomeni și pe noi, să nu ajungă să îi pomenească doar pe înaintașii noștri din 1918, pentru că noi nu am făcut NIMIC!!!”

Dr. Constantin   Lupu

 

Gabriel Gherasim: Stimate Dr. Constantin Lupu, vă mulțumim pentru timpul acordat pentru acest interviu. Vă rugăm ca să împărtășiți cu cititorii noștri câteva date biografice:

 

Constantin Lupu: M-am născut la Iași în 8 februarie 1970, am terminat Liceul „Costache Negruzzi ” Iași, un liceu cu mare tradiție în Învățământul românesc. Facultea tot la Iași. Mai apoi doctoratul la Academia Română București. În anul 2014 am devenit lector si mai apoi conferențiar universitar în Republica Moldova. În același an am obținut cetățenia moldovenească, fiind unul dintre puținii români care au aplicat pentru ea și unul căruia nu i-a fost retrasă (vezi Traian Băsescu). 

 

G.G.: Descrieți vă rog agenda dumneavoastră politică și de ce ați ales partidul politic cu care candidați?

 

C.L.: La rugamintea Marianei Durlesteanu am ales să pun umărul la încercarea de resetare a modului de a face politică în Republica Moldova.  Partidul Legii și Dreptății este un partid al cărui președinte este  Nicolae Alexei (n. 9 august 1948Recea, Strășeni)  general și politician din Republica Moldova.

A fost semnatar al Declarației de Independență (la 27 august 1991) și deputat în primul parlament al Republicii Moldova (19901994). A mai deținut funcția de director al Departamentului de Combatere a Crimei Organizate și Corupției (DCCOC) între anii 1997-2001. Și  Mariana Durleșteanu, ex-ministră a finanțelor și fostă ambasadoare în Marea Britanie, își anunță lansarea în politică. Fosta candidată PSRM la funcția de prim-ministru se alătură Partidului Legii și Dreptății, condus de generalul Nicolae Alexei.
 “Am venit în Republica Moldova acum câteva zile și vizita mea este legată de decizia de a mă implica în viața poltică. Suntem o echipă și mergem cu o ideologie clară, anunțul oficial va fi făcut în curând. Nu sunt adepta de a mai adăuga un partid la lunga listă de partide care este deja. Mergem cu un partid existent”, a spus Mariana Durleșteanu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4. Ea a adăugat că va fi prima pe listă, iar întreaga echipă va fi prezentată în curând.
Mariana Durleșteanu a ales o formațiune mai puțin cunoscută, dar spune că a făcut-o pentru că are un respect deosebit pentru liderul partidului, generalul Nicolae Alexei, semnatar al Declarației de Independență și deputat în primul Parlament.
„Un partid cu o ideologie creștin-democrată, valorile căruia sunt orientate spre familie, educație, sănătate și economie dezvoltată”, a spus Mariana Durleșteanu, adăugând: „Generalul Alexei este o legendă în luptă cu crima organizată din țară și am vrut să merg cu cineva care a adus valoare acestei țări”.

G.G.: A fi unionist în Moldova primește eticheta de „fascist” (deși acest partid a existat numai în Italia), de „cotropitor” (deși este vorba de același neam de pe timpul geto-dacilor până în prezent, de drept stăpânitor între Nistru, Tisa, Dunare și Marea Neagră) și de a vorbi limba „străină” ca opus la „moldovenească” (deși înaintașii Moldovei au venit din … Transilvania via Dragoș și descălecatorii Moldovei). Cum calificați aceste calomnii și de ce credeți că țin la oamenii neaoși români dintre Nistru și Prut?

 

C.L.:  Am să vă răspund foarte simplu cu exemplul fabulei lui Grigore Alexandrescu, Toporul și Pădurea. Dacă toporul nu avea coada în 1812 Basarabia nu devenea gubernie rusească. Așa este și azi.

 

G.G.: Concomitent presa, rușii și vânzătorii de neam zis „moldoveniști” vorbesc limba rusă (inclusiv în Parlamentul de la Chișinău), forțează limba a 7% din populație, deci rusă la 70% din populație deci românească și în senina ipocrizie își iau cetățenia română, fac gratis universități românești pe banii contribuabililor români și duc o politică anti-românească și pro-rusească (deci a statului care are armata de ocupație în Moldova), odata ce au revenit în Basarabia. Asasinul, răpitorul, violatorul și tortionarul comunist de la 7 Aprilie Voronin a fost ales drept „Om al Secolului” de către revista VIP Chisinau. Cum explicați aceste lucruri?

 

C.L.:  Întotdeauna am fost un mare admirator al inteligenței native a romînului. De aceea am să vă răspund cu un vechi proverb: „Unde nu e cap, vai de picioare”.

 

G.G.: Cum explicati cazuri de tâlhărie a banilor românilor basarabeni la propriu (furtul miliardului) și la resurse (păduri, grâne, petrol, pământ, nepotism contra meritocrație) cât și înclinarea atâtor localnici de a-i (re)vota pe acești criminali la putere?

 

C. L.: Totul s-a întâmplat cu acordul tacit al autorităților, care au avut și ele un loc la masa ÎMPĂRȚELII. CRED CĂ S-A DORIT CA POPORUL DIN MOLDOVA, SĂ FIE ȚINUT ÎN SĂRĂCIE!!! Astfel a fost mai ușor să le cumpere votul, culmea tot cu banii lor!!! Eu le spun tuturor să le ia cadourile oferite, dar ei vor fi singuri și cu Dumnezeu deasupra. Fie ca Dumnezeu să le dea ce în popor se spune, MINTEA CEA DE PE URMĂ: Să voteze cu cei care își iubesc țara și oamenii ei!!!

 

G.G.: Cum propuneți rezolvarea celor de mai sus odata ales în Parlament?

 

C.L.:  Iarăși revin la inteligența nativă a poporului și voi răspunde tot cu un vechi proverb: UNDE E LEGE NU E TOCMEALA. Legea trebuie sa fie LEGE pentru toți, pentru că toți suntem egali în fața legii.

 

G.G.: Peste 70% din românii dintre Prut și Tisa vor reunirea cu surorile și frații lor din Basarabia (ca să folosim o expresie din Basarabia cu “co-sângenii lor”). Pe lângă valențele istorice, genetice si lingvistice, care sunt beneficiile și sacrificiile unei reuniri cu România din partea Basarabiei?

 

C.L.:  Cred că unirea basarabenilor trebuie să fie făcută exact ca și în 27 martie 1918. Basarabenii trebuie sa decidă unirea cu țara. Pentru asta sigur vor exista sacrificii, dar trebuie să ne gândim la ce lăsăm copiilor și nepoților noștri. Și sper că ei peste 100 de ani ne vor pomeni și pe noi, să nu ajungă să îi pomenească doar pe înaintașii noștri din 1918, pentru că noi nu am făcut NIMIC!!!

 

G.G.: Mai aveți ceva de adăugat cititorilor noștri?

 

C.L.:  Toți cei care au cetățenie moldovenească sau cunosc pe cei care o au, să meargă și să îi indemne și pe alții să MEARGĂ LA VOT.  Pentru că dacă nu o fac se vor trezi peste ani cu regretul că nu au îndreptat lucrurile în Republica Moldova. Și atunci va fi prea târziu. 

 

G.G.: Cum pot sa contribuie inspre ajutor cititorii nostril si cum va pot contacta?

 

C.L.:  constantin lupu @gmail.com  și pe Linkedin: https://www.linkedin.com/in/prof-dr-constantin-lupu-90620220/

 

G.G.:  Vă mulțumesc și vă doresc mult succes!

 

Tagged: