Activiștii organizației Extinction Rebellion umplu golurile terenurilor de golf cu CIMENT, în semn de protest față de interzicerea apei în Franța, în timp ce țara se luptă cu seceta extremă

Spread the love

Loading

În timp ce aproape 100 de sate franceze sunt lipsite de apă potabilă, există un spațiu verde care nu este scutit de interzicerea națională a apei – terenurile de golf.
Dar activiștii pentru schimbările climatice din Franța se asigură că jucătorii de golf încă simt durerea, cu o filială locală a Extinction Rebellion, care a umplut găurile, de golf din orașul Toulouse, cu ciment.
Vestea vine pe fondul avertismentelor că aproape jumătate din terenul UE este în prezent sub avertizare de secetă sau, mai rău, din cauza unei combinații de valuri de căldură și lipsă persistentă de ploi.
Grupul a numit golful „industria de agrement a celor mai privilegiați”, potrivit BBC , adăugând că „nebunia economică are prioritate față de rațiunea ecologică”.
Aplicarea interdicției în Franța este la discreția oficialilor regionali. Conform restricțiilor de apă, francezii nu își pot uda grădinile sau nu își pot spăla mașinile în unele zone din Franța.
Ille-et-Villaine din vestul Franței a interzis udarea terenurilor sale de golf, contrar scutirii.

Franța a declarat stare de criză după ce a constatat că precipitațiile au scăzut cu 85%.
Țara se confruntă cu cea de-a treia vară, cea mai uscată înregistrată în acest an, după 2011 și 1976, potrivit serviciului meteorologic național, a raportat France24 .
Terenurile de golf pot folosi până la 173 de milioane de litri de apă pe zi în timpul lunilor de vară, potrivit cifrelor americane ale Asociației Superintendenților Terenurilor de Golf din America.
Spre comparație, gospodăria medie folosește 349 de litri pe zi, potrivit Agenției de Mediu din Marea Britanie.
Condițiile anormal de uscate creează o condiții pentru incendii și zone din Franța fiind din ce în ce mai expuse riscului.
În prezent, focul arde în sud-vestul țării, forțând zeci de mii de oameni să se evacueze din casele lor.
Franța se află în mijlocul celui de-al patrulea val de căldură al anului, deoarece țara se confruntă cu ceea ce guvernul a avertizat că este cea mai gravă secetă înregistrată.
În general, jumătatea de sud a Franței se așteaptă la temperaturi în timpul zilei de până la 40 de grade Celsius și nu vor scădea noaptea sub 20 de grade.
Franța a fost nevoită să cheme întăriri din toată Europa pentru a ajuta la lupta împotriva unui incendiu uriaș care arde de mai bine de o lună în sudul țării, chemând sute de pompieri din Germania , Polonia, România și Italia să se îndrepte spre Gironda., lângă Bordeaux

Ei au ajutat la combaterea unui incendiu care a început să ardă la începutul lunii iulie – forțând 10.000 de oameni să părăsească casele lor și arzând 7.000 de hectare de pădure de pini.
Seceta continuă să se răspândească în toată țara, peștii morți acoperind șanțul larg care șerpuiește printre rânduri de copaci din regiunea Burgundia din Franța, în ceea ce a fost râul Tille în satul Lux.
Vremea uscată din Franța, cel mai mare producător de cereale din Uniunea Europeană, a sporit îngrijorările pieței cu privire la aprovizionarea globală din cauza perturbării războiului din Ucraina, un important exportator de cereale.
Un val de căldură care dăunează culturilor a împins deja India să interzică exporturile de grâu.

SURSA se poate citi AICI

Tagged: