Administrația Națională de Meteorologie București a emis astăzi, 20 septembrie 2017, o avertizare meteorologică

Spread the love

Loading

avertizare meteo

ULTIMA ORĂ – Rugăm populația ca la producerea fenomenelor meteo-periculoase să se adăpostească în încăperi, să ia măsuri de închidere a geamurilor, fixarea antenelor și altor obiecte, să rămână în locurile unde s-au adăpostit până la trecerea fenomenelor meteo-periculoase.

cvod frutuna

 

COD GALBEN 

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului și cantități de apă însemnate; 

Interval de valabilitate: 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 21

Zone afectate: conform textului și hărții

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii.

    

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, cantități de apă importante; 

Interval de valabilitate: 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 10

Zone afectate: județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău

 

În intervalul 20 septembrie, ora 16 – 21 septembrie, ora 10 în județele: Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă cuprinse, în general, între 50 și 70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va emite și avertizări de fenomene meteorologice periculoase imediate. 

Detaliere SRPV Timișoara:

În intervalul menționat în vestul țării instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și izolat căderi de grindină. Cantitățile cumulate de precipitații vor depăși local 25 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Crișana și în zona de munte, 50-60 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii.