Adolescenții din China merg cu varza la plimbare

Spread the love

Loading

varza la plimbareÎn mai multe localități din jurul capitalei Beijing, o nouă modă prinde aderență printre adolescenți. A scoate “varza ” la plimbare, legată cu o lesă, a devenit un nou hobby pentru adolescenții din China.

The Huffington Post a semnalat că adolescenții din China au ales această ipostază, de a plimba varza legată cu o lesă, pentru a combate singuratatea. Pentru prima dată în 2000 a fost văzut un chinez care  trăgea o varză după el.

 

Întrebat de jurnaliștii de la Huffington Post de ce a ieșit cu varza la plimbare prin oraș, un adolescent a răspuns:

” Eu am mai mult interes pentru varza mea, decât pentru mine părinții mei. Simt că varza mă înțelege mai bine decât cei care m-au adus pe lume. Simt că pot transfera gândurile mele negative către varză  și după ce fac o plimbare împreună cu varza și vin acasă, mă simt mult mai bine”.

Un artis chinez Han Bing combate opinia ziariștilor occidentali, argumentând că plimbatul cu varza legată de o lesă face parte dintr-o piesă de teatru, iar adolescenții amuzați au preluat-o, nu din cauza singurătății, din cauza umorului.

Han Bing, primul chinez care a plimbat o varză pe străzile din Beijing, a mai spus: „Inițial  mersul pe jos cu varza trasă nu avea nici un sens. A fost doar încercarea de a încuraja libertatea și pentru a convinge oameni să pună la îndoială activitățile lor de zi cu zi. O mulțime de oameni vin la mine și mă întreabă ce am încercat să realizez , dar eu nu vreau să vorbesc. Doar fac ceea ce fac și asta este de ajuns „.

Site-ul culturetrip.com descrie proiectul lui Bing: ” De la Ginza la Times Square, de la Tiananmen la Champs – Elysées la Han Bing varza sa au călătorit în lume”.

Despre adolescenții care plimbă varza, Bing a spus: „Este neclar dacă adolescenți au văzut într-adevăr unele beneficii terapeutice prin mersul pe jos cu varza. Poate că ce au declarat cei intervievați au făcut-o pur și simplu în bătaie de joc pentru reporteri”.

Indiferent de opinii, pro și contra, pe străzile din Beijing, adolescenții își scot legumele la plimbare și le privesc cu duioșie, ca și cum ai privi un animal e companie.

Sursa: dailymail.co.uk

{gallery}varzaplimbata{/gallery}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *