Adrian Sanda: Întâlnire cu revoluționarii adevărați din Lugoj și Reșița

Spread the love

Loading

adrian sanda la lugoj si la resitaVineri, 24 octombrie 2014, Adrian Sanda, secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945 – 1989, a participat la o întâlnire cu adevărații revoluționari din Lugoj. Mai multe asociații s-au reunit în Sala de Consiliu din Primăria municipiului pentru a afla noutăți privind punerea în plată a luptătorilor cu merite deosebite, începând cu 1 ianuarie 2015.

Primarul municipiului, Francisc Boldea, și-a exprimat bucuria față de prezența secretarului de stat, declarând că are o colaborare reușită cu adevărații revoluționari din Lugoj. Edilul șef a orașului a arătat că este mândru ca și lugojean, pentru contribuția  revoluționarilor adevărații din orașul de pe Timiș la Victoria Revoluției din Decembrie 1989. Primarul și-a declarat intenția de a organiza 25 de ani de la comemorarea Revoluției din Decembrie 1989 prin acțiuni de amploare în municipiu.

 

Adrian Sanda a subliniat că reprezintă adevărații revoluționari și pentru aceștia se luptă să le fie recunoscute meritele. Și-a exprimat dorința să prezinte Memorandumul încheiat cu Guvernul României, cu primul ministru Victor Ponta. A explicat  importanța Memorandumului, deoarece în mass- media și pe rețelele de socializare, un grup dubios inflamează și împrăștie știri neconforme cu realitatea. Acest document intern nu se publică în Monitorul Oficial, dar reprezintă o promisiune sigură pentru punerea în plată a revoluționarilor, Luptători cu Merite Deosebite, începând cu luna ianuarie 2015.

Pentru TEN Tv Lugoj, Adrian Sanda a declarat: “Pentru mine revoluționarii din Lugoj fac parte din aceeași familie, a revoluționarilor din județul Timiș. Este orașul care a acordat sprijin timișorenilor în Piața Victoriei  în data de 20 decembrie 1989. În aceeași zi,orașul s-a declarat oraș liber. Al doilea motiv pentru care am ținut să vin aici ca să clarificăm anumite aspecte este cel privind apariția și încheierea unui Memorandum, pentru prevederea în Buget a sumelor necesare pentru reluarea plăților a tuturor categoriilor de revoluționari, în măsura în care și ordinea și trierea adevăraților revoluționari și a celor care și-au obținut  aceste documente pe căi mai puțin legale.”

Secretarul de stat a prezentat Programul Manifestărilor  din luna decembrie 2014, la propunerea Secretariatului, pentru recunoașterea luptătorilor împotriva regimului comunist. Ziua de 17 decembrie va fi declarată zi de Doliu Național și sărbătorirea așa cum se cuvine a zilei de 22 decembrie, zi declarată Ziua Libertății, dar nepunctată și nefiind sărbătorită niciodată așa cum trebuie. 

Pentru că Lugojul este al doilea oraș liber, este și al doilea oraș unde s-a făcut public  acest Memorandum, care apără interesele adevăraților  revoluționari.

Petrică Balint, președintele Asociației 16 – 21 Decembrie 1989 a specificat faptul că în Lugoj există 67 de revoluționari, arestați, răniți, urmașii eroilor martiri și luptători cu merite deosebite.

Meritul lui Petrică Balint este de necontestat, fiind recunoscut pentru sprijinirea tuturor acțiunilor promovate pentru punerea în plată a revoluționarilor și pentru recunoaștrea meritelor adevăraților revoluționari.

Mai mulți revoluționari din Lugoj au pus întrebări secretarului de stat și Adrian Sanda a răspuns la toate întrebările. Pentru anumite probleme, legate de Legea 341/2004, revoluționarii se pot adresa în scris sau  prin fax Secretariatului, pentru a primi un răspuns legal.   

În încheiere secretarul de stat, Adrian Sanda, a declarat: “Nu am să-i reprezint niciodată pe cei care nu au fost la Revoluție!”

 

Video: Știrile TEN TV 24 octombrie 2014

 

http://youtu.be/rD28obBYe6w

 

În aceeși zi Adrian Sanda a avut o întâlnire cu adevărații revoluționari din Reșița. Au participat reprezentanţii asociaţiilor de revoluţionari din Caraş-Severin.

La conferinţa de presă pe care a susţinut-o în Prefectura Județului Caraș-Severin, a vorbit în special despre Memorandumul, înaintat Primului Ministru, legat de alocarea fondurilor necesare la bugetul de stat pentru anul 2015, în vederea reluării plăţilor privind indemnizaţiile reparatorii. Acestea însă vor fi stabilite pe baza unor criterii riguroase care urmăresc stabilirea corectă a meritelor celor care s-au aflat în mijlocul evenimentelor din 89.

Din partea revoluționarilor reșițeni au luat cuvântul președinții de asociații: Irinel Struța și Ion Alexa.

La această oră, în România, sunt înregistraţi circa 2.000 de urmaşi ai eroilor decedaţi în revoluţie, 2.600 înregistraţi ca răniţi , 800 ca arestaţi şi 16.000 sunt luptători cu merite deosebite în timpul evenimentelor. La reuniune a participat și prefectul județului Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, care a mărturisit că la revoluție avea 16 ani, dar a fost în stradă în acele zile.

 

Video: 

Secretarul de stat al revoluționarilor ADRIAN SANDA, în vizită la Reșița

 

 

http://youtu.be/wEOW134pcpk

 

“Trebuie să facem curat printre noi, pentru că există personae care nu au participat în niciun mod la Revoluție.  

{gallery}adriansandalugojresita{/gallery}