„Adulter cu smochine şi pescăruşi” de Adrian Cioroianu, lansare la Timişoara

Spread the love

Loading

afis_cioroianuCurtea Veche Publishing vă invită joi, 18 iulie 2013, ora 18.30, la Librăria Cărtureşti Iulius Mall (Str. Demetriade nr. 1, etaj 1, Timişoara), la prezentarea volumului „Adulter cu smochine şi pescăruşi”, primul roman semnat de Adrian Cioroianu. La eveniment vor lua cuvântul, alături de autor, prof. univ. dr. Lia Faur şi prof. univ. dr. Victor Neumann.
Lansarea din Timişoara va fi urmată de prezentarea cărţii în Arad (joi, 19 iulie, ora 19.00, Librăria Cărtureşti, Str. Aurel Vlaicu nr. 10 -12, Atrium Center).
„Adulter cu smochine şi pescăruşi” este un roman despre iubire şi păcat, dorinţă şi iluzie, despre vanităţi, gelozii şi despre frica de singurătate. O carte despre un bărbat şi o femeie prinşi într-o capcană a infidelităţii pe care şi-o construiesc singuri. O poveste a latinităţii şi a mărilor calde, terminată cu singura concluzie că iubirea rămâne, dincolo de toate, cea mai frumoasă dintre tainele umanităţii.

Protagoniştii romanului, amândoi persoane publice – el, scriitor de romane, ea, o regizoare de succes -, se întâlnesc, cu prilejul unui festival, la un hotel aflat pe ţărmul Mediteranei. Între ei ia naştere o idilă cu gust de smochine, care devin un laitmotiv al întregului roman. Alături de povestea de dragoste a celor doi, se desfăşoară în paralel şi acţiunea căutării detectivistice a recepţionerei hotelui, o fată de 19 ani, care dispare într-un mod misterios.
Romanul a fost lansat de Curtea Veche Publishing la sfârşitul anului 2012 la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus din Bucureşti, unde s-a numărat printre cele mai bine vândute cărţi de la standul editurii.
Adrian Cioroianu este autorul volumelor de succes „Pe umerii lui Marx. O introducere în istoria comunismului românesc” (2005) şi „Geopolitica Matrioşkăi. Rusia postsovietică în noua ordine mondială” (2009), ambele apărute la Curtea Veche Publishing. Născut în 1967, Craiova, este Doctor în Istorie al Universităţii Laval din Québec, Canada, şi al Universităţii Bucureşti. Specializat în Istoria Contemporană a României, lucrează din 1993 în Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti (ca profesor, în prezent), unde susţine cursuri (pentru licenţă şi Masterat) de Istorie a regimului comunist din România şi de Istorie a Rusiei postsovietice. Din octombrie 2011 este director al Departamentului Istoria Românilor şi a Sud-Estului Europei din Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti. Redactor şi ulterior colaborator permanent al revistei Dilema / Dilema veche (din 1998 până în prezent), prof. Cioroianu publică constant în revistele Foreign Policy — România, Historia, Istorie şi civilizaţie sau Scrisul românesc (din Craiova) ş.a.
Pentru informaţii suplimentare: Miruna Meiroşu
PR Manager  Curtea Veche Publishing, Telefon: 0752 167 534
E-mail: miruna.meirosu@curteaveche.ro