Albania ne-a luat-o înainte. Interzice zece ani tăierea arborilor, comerțul și exportul de lemn

Spread the love

Loading

11253872 713842488738247 676822319 n

Albania va adopta o lege care interzice total timp de zece ani tăierea arborilor, precum și comerțul și exportul de lemn, pentru a proteja astfel pădurile a căror suprafață a scăzut dramatic în această țară ca urmare a defrișărilor masive, a anunțat guvernul de la Tirana, citat de agenția EFE.

“Suntem obligați să luăm această decizie, aparent drastică, din cauza situației nefavorabile cu care ne confruntăm de peste 40 de ani”, a declarat ministrul albanez al mediului, Lefter Koka, subliniind că exploatarea resurselor forestiere ale țări a fost excesivă în toată această perioadă.
Inițiativa executivului este cuprinsă într-o nouă lege a pădurilor, ce va fi supusă votului parlamentului.
În anul 1991 Albania avea circa 1,5 milioane de hectare de păduri. De atunci, sute de mii de hectare au fost defrișate masiv, dintre care 200.000 au fost distruse ireversibil. Principalele cauze ale acestei situații sunt proasta gestiune, tăierea ilegală a arborilor, construcțiile ilegale în zonele împădurite și incendiile frecvente.
În România politicienii nu vor să opreascî dezastrul din pădurile țării. Nepăsarea lor față de această avere inestimabilă scade an de an suprafața pădurilor din România.
Sursa: mariustuca.ro