Alocațiile copiilor se dublează! Iată când se măresc Partidul Național Liberal, care a amânat plata alocațiilor, învins!

Spread the love

Loading

Social-democrații au respins prin vot decisiv Ordonanța de Urgență Nr.2/ 2020 prin care Guvernul Orban a amânat plata alocațiilor, fără a explora soluții și variante de rezolvare.

Camera Deputaților a respins Ordonanța de Urgență care amâna dublarea alocațiilor. Acest lucru fusese făcut anterior de Senat.

Ordonanța de urgență a guvernului prevedea amânarea dublării alocațiilor până la 1 august, însă acum Parlamentul a respins-o, Camera Deputaților votând azi 209 pentru respungerea OUG, 3 împotrivă și 98 de abțineri.

Potrivit actului normativ, alocațiile ar urma să crească la valoarea de 600 de lei pe lună pentru copiii până la 2 ani și la 300 de lei pe lună pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani.

Alocațiile copiilor s-ar putea majora chiar de luna aceasta și nu din august.

Următorul pas pe care legea de respingere mai trebuie să o facă este să fie trimisă la președinte care trebuie să promulge prevederea legislativă însă este e așteptat ca șeful statului să o respingă.

 

Tagged: