ALTĂ SHAORMA MIXTĂ, CU DE TOATE!

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul ICHIM

Să adunăm știrile în versiunea cunoscută de shaorma….mare mixtă cu de toate.

La câte forțe de la Ecosal erau dimineață pe faleza superioară și la ce aveau de muncă, înseamnă că au fost un succes Sărbătorile Galațiului.

De altfel și ce videoclipuri de la concerte au fost pe aici, au confirmat lucrul asta.

Ceva observații tot trebuie să existe. Închiderea traficului pe faleza superioară a arătat limitele rețelei rutiere din oraș, raportată la numărul de autovehicule.

Deja se cunosc câteva puncte de blocare a traficului, unde musai tebuie gândită din timp, o strategie de rezolvare.

Primul lucru îl reprezintă dirijarea mașinilor staționate pe unde vrei și mai ales pe unde nu vrei, în parcări supraterane distribuite uniform în cartierele aglomerate.

Cel puțin sensul giratoriu din vale de la stadion sau Kaufland, a devenit un calvar pentru câteva direcții de mers.

Săptămâna trecută, un fost senator de Tulcea se întreba de ce nu se functionalizeaza optim cu oamenii din  Galați, Brăila, aeroportul în zona.

Ieri aflăm că în sfârșit la noi se da drumul la studiul de fezabilitate pentru aeroport, având menire și de servicii cargo.

Cum legumele din periferia Tecuciului nu pot încarca chiar așa de multe avioane la export, iar cum în zona este un fel de „stadion” de antrenament militar, bănuiesc că vom „profita” de apariția unei facilități aeroportuare pentru altfel de transporturi și mulți turișți îmbrăcăți la casa de mode camuflaj.

De altfel pe la trecerea Dunării, se testează și fezabilitatea unui bac militar, care surpriză, scos de la repaus, a clacat chiar din prima zi de funcționare. Bine că s-a rezolvat rapid.

Prin județ saga buget Tecuci expropieri centură Galați continuă. O fi și ceva bun în chestia asta, dacă-i adevărat că la podul ăla de la Filești lucrau chiar aia, cărora li s-a prăbușit podul în Neamț. Glumim cam „mânzește” dar n-am auzit pe acolo să se fi făcut deja arestări, se scormonesc încă-n hemoroizi, deși au ieșit documentele la iveală că experții deja consemnaseră că lucrările nu sunt conforme.

Așa ani buni economici am avut cu Covidul asta, la care s-au adăugat scumpirile, de au înghețat o groază de proiecte, au fost reziliate contractele cu diverși, la muzeul de artă modernă, la farmacia Țînc și nu-i exclus și prin ceva stabilimente medicale.

Când îi vezi pe ăștia din fruntea țării cum declară triumfalist că avem creștere economică anul acesta, raportând la catastrofa de anul trecut, te întrebi dacă-s normali la cap. Oamenii simt acut prețul inflației, creșterile chiar aberante de prețuri, coșul zilnic din ce în ce mai sărac, iar ăștia se laudă!!!

Ar mai fi multe de spus, dar de atâtea știri bune, riști să ti se aplece….Luați cu lămâie, poate mai taie din greață!

A-propos, era să uit. Cred că cel mai sugestiv semn la cum merge economia la noi, îl reprezintă ideea aia bestială cu geamandurile tip cruce.

La cât de originali suntem ăștia get-beget autohtoni, se pare că i-am contaminat și pe cei asimilați, de pe aiurea, din lumea mare.

Sursa foto: monitoruldegalati.ro

Tagged: