Am întâlnit români fericiți! Marian Demiris, românul din Milano, transformă visele si ideile în realitate, care creiază si modelează fiecare mașină după persoana care o deține

Spread the love

Loading

Autor: Ștefan Orlando, Milano, Italia

Reporterul nostru Ștefan Orlando, din Milano, Italia, ne prezintă un român de mare succes, care ne demonstrează că peste tot în lumea asta sunt români care aduc cinste României. Mulțumesc Ștefan Orlando pentru bucuria de a cunoaște români demni să fie români, care contribuie la schimbarea în bine a percepției străinilor față de noi. Nicolae Toma, redactor-șef.

Ștefan Orlando: Îl cunosc pe Marian Demiris, un român cu care ne mândrim aici în Italia, așa că îl rog să ne spună în câteva cuvinte despre el și familia lui.
Marian Demiris: Mă trag dintr-o familie de greci. Bunicii mei, din partea tatălui, au emigrat în România. Tata este grec, iar mama este româncă. Eu m-am născut în Botoșani și ajuns în Italia după ce am văzut marile orașe ale României. Am copilărit în Iași și în Hunedoara.
Am venit în Italia în 2007 împreună cu soția. Avem doi copii, unul de 12 ani, iar celălalt de 6 ani. Prin cei doi copii, Ianis și Luca s-a ajuns la a treia generație care schimbă țara de origine.
Soția lucrează ca și asistentă medicală. Când am ajuns în Italia la început am lucrat ca și vopsitor auto în Milano. Am avut posibilitatea să fac cursuri pentru perfecționarea pregătirii profesionale și mă pregătesc adecvat să asigur o participare concretă și constructivă în echipa creeată în jurul meu.
Ștefan Orlando: Mă aflu la firma Auto Italia, specializată pe vopsitorie auto și servis auto și nu pot să nu-l întreb pe Marian: Cum ai pasiunea pentru mașini?


Marian Demiris: Pasiunea auto nu se măsoară în câte mașini ai sau câți bani ai cheltuit într-un autoturism sau câte știi despre mașini, aici e vorba de sentiment. Când pasiunea pentru mașini se transformă într-o profesie totul devine mai ușor. Pasiunea este inspirație. Și mie îmi place să creeez și să personalizez fiecare mașină care îmi trece prin mână.
Prin muncă și respectul cucerit am avut ocazia să cumpăr firma unde am fost angajat la început, când am venit în Italia. Prima firmă a fost AUTOITALIA și de acolo, mai târziu, am reușit să deschid încă două firme, cu aceeași specializare, vopsitorie auto. Și am reușit să deschid AUTOITALIA 2 și anul acesta, chiar la începutul anului, am deschis și AUTOITALIA 3.
Ștefan Orlando: Vă place Italia?
Marian Demiris: Da, ne simțim bine în Italia, dar ne lipsește țara unde m-am născut.
Ștefan Orlando: Să înțelegem că ești patriot.
Marian Demiris: Patriot la sânge.
Ștefan Orlando: Ai apărut pe câteva canale de televiziune. Pe Digi Sport, pe Euro Sport, pe Pro Sport, cu niște meciuri care au fost la Milano într-o gală care apare și Tolea Ciumac, cunoscut în lumea sportului sub numele de „Ursul Siberian”. Cum l-ai cunoscut pe Tolea Ciumac și ce impresii ai despre el?
Marian Demiris: Pasiunea pentru sporturile combative și prin intermediul tău Orlando am participat la câteva gale împreună ca sponsor, alături de Mircea Cernat la Gala Classic Serie, unde l-am cunsocut pe campionul Tolea Ciumac – Ursul Siberian, care mi-a lăsat o foarte bună impresie ca și sportiv, dar ca și om.
Ștefan Orlando: Anul trecut ai mai apărut într-o fotografie cu niște sportivi români, cu frații Stoica, Andrei și Bogdan, care au înființat Stoica Brothers Fight Academy.
Marian Demiris: Despre frații Stoica pot să spun că sunt persoane deosebite și de o calitate umană rar întâlnită și sper că pe viitor ne vom reîntâlni și vom colabora mai strâns.
Ștefan Orlando: Copii tăi iubesc sportul?
Marian Demiris: Cel mic îi place sportul, iar cel mare rămâne ajutor la firmă fiindcă are înclinații spre ceea ce fac la firmă.
Ștefan Orlando: Mai mergi în România? Mai ai familie în țară?
Marian Demiris: Nu reușesc să merg în România cum mi-aș dori mai des fiindcă familia și afacerile mele sunt la Milano. De noi depinde fericirea celorlalți pentru a aduce zâmbetul pe chipul celor nefericiți trebuie să ajutăm și vreau să vă vorbesc despre Asociația Pro Vita Valea Plopului, din județul Prahova.
Ștefan Orlando: Ai credință în tine dacă faci acte caritabile
Marian Demiris: În zilele noastre ne confruntăm cu probleme majore legate de sănătate, de dezastre naturale, de războaie, de emigrație și multe altele … și toți suntem afectați de aceste probleme și cred că trebuie să ne unim eforturile și acționăm împreună. Fiecare gest al nostru face diferența în fața celor afectați și demonstrează solidaritatea și bunătatea care sunt mereu valori fundamentale. Fiecare contribuție contează și face o diferență.
Ștefan Orlando: În încheiere îți dorim ca anul 2024 să-ți aducă satisfacții pe toate planurile, familiar, profesional și caritabil. Să auzim de bine și îți dorim mult succes.
Marian Demiris: Mulțumesc și sper să ne auzim, să ne vedem și să ne întâlnim iarăși să vorbim despre unde am reușit să ajung.

Tagged: