Animale înghețate sub asaltul iernii

Spread the love

Loading

a99953 frozen 10

Ca urmare a celei mai scăzute temperaturi înregistrate în ultimele şase decenii, mai multe animale au fost descoperite înghețate.

Un vânător din Germania a expus în fața hotelului familiei sale în Fridingen, sudul Germaniei, un bloc de gheață, care conține o vulpe congelată. El susține că vulpea a căzut în Dunăre și s-a înecat. Franz Stehle a declarat că blocul de gheață a fost extras în ianuarie 2017. 

În Mexic  35 de animale au murit de frig într-o grădină zoologică, din statul Chihuahua. Bilanțul macabru anunţă că 14 papagali, 13 şerpi, 5 iguane, 2 crocodili şi o maimuţă-capucin au pierit în urma valului neaşteptat de frig.

Tot în ianuarie 2017 au fost descoperiți mai mulți crapi înghețați în Dakota de Sud, într-un lac din Parcul  Anzi National Wildlife Refuge. 

 

Și în alți ani au fost descoperite animale înghețate. În 2014, pe un lac din centrul Suediei s-a descoperit o vulpe  înghețată. 

În același an a fost descoperit un elan înghețat în mijlocul unui lac din apropierea localității Bodo, din nordul Norvegiei.

Tot în Norvegia au fost descoperite mai multe broaște înghețate. Nefericitele amfibiene au înghețat în momentul când au încercat să traverseze lacul Bindingsvann, în apropiere de orașul Oslo când au fost lovite de un val de frig extrem.

Norvegia înregistrează tot în anul 2014 cea mai mare grosime a gheții. În stratul de gheață s-au descoperit mai mulți pești surprinși de acțiunea gerului.  

În Turcia a fost descoperită o turmă de măgari înghețați. Animalele nesupravegheate au fost găsite într-o zonă rurală din provincia Sanliurfa din sud-estul Turciei.

În 2016 în apropierea unui sat de pe coasta de vest a statului Alaska excursionistul Brad Webster și prietenul lui au descoperit doi elani masculi înghețați. Ei au fost găsiți înghețați cu coarnele blocate împreună, ceea ce arată că ei se bateau pentru o femelă. Biologul Bill Samuel, de la Universitatea din Alberta, susține teoria că în timpul altercației unul dintre elani era rănit și împreună au alunecat în râu unde s-au înecat. 

Fotograful Sabine Caneon a descoperit în 2008 un coiot înghețat. Animalul era așezat la marginea drumului. 

Un patinoar din Japonia, deschis în interiorul unui parc de distracții a atras atenția prin mulțimea de pești înghețați. Parcul denumit Space Lumea în Kitakyushu a fost deschis în data de 12 noiembrie 2016. O asociație umanitară a formulat acuzația că administratorii parcului au înghețat intenționat cei 5.000 de pești pentru a asigura atracția pentru acest patinoar. 

După publicarea mai multor dezvăluiri în mass media parcul sa confruntat cu un baraj de critici susținute cu imagini ale peștilor cu gura căscată sub gheață, care au dat naștere la acuzații pe scară largă de cruzime față de animale. Autoritățile au luat măsuri și au închis parcul după doar câteva săptămâni de la deschidere.

Sursa: telegraph.co.uk, oddee.com, inyminy.com, foxnews.com, theweathernetwork.com, love-is-an-animal.blogspot.ro, dailymail.co.uk, thelocal.no, bit.ly, medium.com, thelocal.se 

a99953 frozen 3 fox

 

a99953 frozen 6 donkey

 

a99953 frozen 8 coyote

article 2535839 1A7D943700000578 604 964x573