Apa cu lămâie, o băutură miraculoasă

Spread the love

Loading

Beneficiile pe care le are apa caldă cu lămâie,

consumată dimineața, după ce te-ai trezit, sunt fantastice

 

apa cu lamaiaNu numai manechinele ar trebui să bea apă plată cu lămâie. Băută dimineaţa pe stomacul gol, apa cu lămâie acţionează ca un medicament: luptă împotriva răcelii, ajută digestia, scade presiunea arterială, curăţă pielea şi detoxifică întregul organism. În plus, acidul citric ajuta digestia si nu face “gaura în stomac”, fiind metabolizat de organism.

Întărește sistemul imunitar. Vitamina C contribuie la sănătatea sistemului imunitar, însă nu poate fi stocată în corp. Din acest motiv, este important să consumi alimente bogate în vitamina C zi de zi. Bioflavonoizii din lămâie acționează împreuna cu vitamina C pentru creșterea capacităților sale antioxidante și contribuie la stimularea sistemului imunitar.

Scade tensiunea arterial. Apa cu lămâie face minuni în cazul persoanelor care au probleme cu inima, datorită conţinutului ridicat de potasiu care reglează tensiunea arterială. „Toată lumea știe că lămâile conțin vitamina C din belșug, dar jumătate de lămâie stoarsă într-o cană cu apă caldă are și mult potasiu, excelent în stimularea activității cerebrale și în controlul presiunii arteriale” arată Ashley Pitman, specialist în detoxifieri după metoda Ayurvedică.
Te energizează. Când începi dimineața cu o cafea, îți încurajezi corpul să producă energie sub forma fluctuațiilor glicemiei și al stresului oxidant, iar efectele sunt de scurtă durată. Apa cu lămâie produce energie “verde” în corpul tău prin hidratare și oxigenare de-a lungul întregii zile, fără oxidare în exces la nivel celular.
Un bun ajutor pentru digestive. Pe lângă faptul că te ajută să ai o digestie sănătoasă eliminând toxinele din tractul digestiv, apa cu lămâie ameliorează simptomele indigestiei precum arsurile la stomac și balonarea. . “Constipația, balonările și oboseala, toate vor dispărea ca prin minune”, dă asigurări medicul.
Te ajută să slăbești. Unul dintre beneficiile majore ale consumului de apă cu lămâie este acela de a acţiona ca un accelerator în arderea grăsimilor.

Sursa: obiectiv.info, doctorulzilei.ro