APEL LA MOBILIZARE ȘI PENTRU CONAȚIONALII NOȘTRI

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul Ichim

Fără comentarii că vecinii trebuie ajutați în nenorocirea prin care trec, însă am să va comunic ceva privind realitatea din spitalele noastre și am să va rog în același timp, să faceți un efort să vă implicați.
După ce a scăzut incidența cazurilor de Covid, au început să iasă din case oamenii cu restul patologiilor, pe care le-au ignorat mult prea mult timp.
Vin săracii oameni cu o patologie complexă, oncologică avansată, de ne întrebăm uneori cum de au supraviețuit.
Normal că în strategia terapeutică a cazurilor oncologice, intervenim și noi, practicând de multe ori o chirurgie a disperării, cu exereze foarte mari de țesut, ceea ce înseamnă pierderi inerente și de fluid nobil, adică de sânge.
La aceste cazuri se adaugă și chirurgia făcută-n urgență, când situația se „joacă” uneori în versiunea…ori, ori.
Și acum realitatea din spitale. La astfel de cazuri trebuie să intri în sala de operații, având siguranța unei rezerve de sânge, potrivit pentru cazul în discuție. Deja de prea mult timp, amânăm cazuri neavând în stoc sânge, ori nici aceștia/pacienții nu pot aștepta la nesfârșit.
Am solicitat mobilizarea celor din familie, prieteni, cunoștințe, să meargă să doneze, pentru cazul pe care-l au la noi.
Fraților, situația este critică, va rog să ne înțelegeți că stoarcem și ultima picătură donată s-o utilizăm la pacienți, nu se risipește nimic.
Nu mai mult decât astăzi am avut 3 cazuri de operat cu grupa A2+ și …..stau pe tușa, nu pot face „glume” cu viață oamenilor, trag de ei cât pot, dar nu sunt Dumnezeu.
Va rog să va mobilizați și pentru conaționalii noștri!!!

Tagged: