Armata lui Putin în prăbușire: oficiali năuciți încearcă să recruteze MORȚI pentru a lupta în războiul din Ucraina, în timp ce rușii care au fost forțați să intre în serviciul obligatoriu beau fără oprire de parcă ar fi ultima lor zi

Spread the love

Loading

Recruții ruși au fost bătuți în drum spre antrenament pentru că au consumat băuturi alcoolice

Mii de bărbați ruși reticenți au primit actele de convocare
Insubordonarea este, de asemenea, răspândită, deoarece ofițerii de recrutare se luptă să-și controleze oamenii
Incidente de ofițeri de recrutare care au apărut la casele bărbaților morți
Unii bărbați au folosit scutere pentru a depăși cozile de la graniță și pentru a ieși din Rusia
Mobilizarea parțială ar trebui să strângă 300.000 de soldați, dar există suspiciuni că numărul adevărat pe care Kremlinul îl urmărește ar putea fi mult mai mare.


Recrutarea haotică a populației masculine ruse a lui Vladimir Putin continuă, pe măsură ce apar mai multe videoclipuri cu insubordonarea bețivă și ceartă din partea celor care sunt recrutați în mașina de tocat carne ucraineană.
La doar câteva zile după ce dictatorul rus a anunțat o mobilizare parțială, adevărata realitate a războiului vicios al lui Putin din Donbas revine, evident, acasă la cetățenii disperați ai Rusiei, deoarece mii de oameni au primit ordinele lor de chemare.
Videoclipurile arată recruți reticenți la birourile de recrutare și la punctele de desfășurare care lovesc cu sticla și se beau fără sens în timp ce comandanții militari încearcă să-i pună în ordine înainte de a se urca în autobuze și avioane.
Disperarea lui Putin pentru carne de tun proaspătă este atât de mare încât încearcă chiar să cheme rușii care au murit deja, inclusiv un bărbat care a murit la vârsta de 40 de ani în timp ce era sub ventilator la un spital din orașul său natal, siberian, Ulan-Ude, în decembrie 2020, în apogeul pandemiei de COVID-19.
Între timp, zborurile din Rusia s-au epuizat, iar punctele de trecere a frontierei către Armenia , Georgia și Kazahstanul din apropiere sunt blocate cu până la 30 de ore, în timp ce rușii întreprinzători apelează la scutere pentru a învinge cozile din coșmarul totalitar al lui Putin.
Mersul pe jos până la punctul de frontieră nu este permis, dar scuterele au fost până acum permise, iar antreprenorii locali le vând rușilor care doresc să fugă de apelul lui Putin.
Poliția rusă a încercat, de asemenea, să blocheze accesul din orașul Vladikavkaz de lângă granița cu Georgia, dar până acum 99 de ruși de la trecere au voie să intre în fosta republică sovietică.
Un dezertor a spus: „Este un coșmar la graniță. Nu e nimic de făcut acolo fără bicicletă sau scuter [cu excepția așteptării]”.
În ceea ce devine rapid un subgen popular al videoclipurilor de război rusești, mai multe clipuri îi înfățișează pe recruți ruși ciocăniți în timp ce se pregătesc să plece pentru două săptămâni de antrenament de bază înainte de a fi aruncați în linia frontului.
În timp ce mobilizarea parțială ar trebui să cheme doar bărbați ruși cu experiență militară, strângând 300.000 de trupe noi, profilul de vârstă și numărul mare de bărbați indică că proiectul ar putea fi de fapt mult mai mare.
Rusia chemând morții?
La o zi după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială pentru a stimula armatele care luptă în Ucraina, oficialii au ajuns la casa lui Alexandru Bezdorojni cu proiecte de documente care îi ordonau să se prezinte la serviciu.
Dar chemau un mort.
Bezdorozhny, care suferea de inflamație cronică a plămânilor, a murit la vârsta de 40 de ani în decembrie 2020, în apogeul pandemiei de COVID-19, în timp ce era sub ventilator la un spital din orașul său natal siberian Ulan-Ude, la nord de Mongolia, a declarat sora Natalia Semyonova pentru Reuters.
„Mă doare că statul și-a amintit de el abia după ce a murit”, a declarat Semyonova, muzician profesionist și activist din Ulan-Ude, pentru Reuters, relatând apelul pentru fratele ei.
Un al șaptelea paragraf ascuns din decretul de mobilizare marțială al lui Putin permite Ministerului rus al Apărării să mobilizeze un milion de oameni, a informat o sursă din administrația lui Vladimir Putin pentru presa de știri Novaya Gazeta.Europe.
Se crede, de asemenea, că proiectul vizează în mod disproporționat regiunile rusești și rușii non-etnici, îndreptând puțin mai departe de centrele populației din clasa de mijloc din Moscova și Sankt Petersburg, unde potențialul de protest organizat este mult mai mare.
Rapoartele din satele și orașele din îndepărtata regiune a Rusiei Siberia sugerează că studenții sunt scoși în masă din universități pentru a se alătura armatei, iar bărbații – uneori de vârstă mijlocie – sunt treziți în miezul nopții pentru a primi lucrări de proiect.
Rusia a declarat vineri că scutește unii bancheri, lucrători IT și jurnalişti de a fi recrutați în armată în încercarea de a „asigura activitatea unor industrii specifice high-tech, precum și a sistemului financiar al Rusiei”.
„Angajații care sunt angajați în domenii critice vor rămâne în pozițiile lor, astfel încât sistemul financiar să poată continua să funcționeze fără probleme, oamenii să își poată primi salariile, pensiile și beneficiile sociale la timp, plățile cu cardul și transferurile funcționează și pot fi emise noi împrumuturi”, a declarat banca centrală într-un comunicat.
Multe companii rusești par să fi fost surprinse cu privirea de ordinul de mobilizare al lui Putin, care a urmat săptămânilor de speculații cu privire la modul în care Rusia ar răspunde unui conflict care intră acum în a șaptea lună în care Kievul și Occidentul spun că Rusia a suferit zeci de mii de victime.
„Deocamdată ne uităm la asta. Încercăm să înțelegem cum va funcționa asta”, a declarat vineri pentru Reuters o sursă de la o mare companie non-statală, la scurt timp după ce Ministerul Apărării și-a emis declarația.
Ramzan Kadyrov, comandantul cecen și aliat convins al lui Putin, a fost filmat spunându-i poporului său că nu vor fi recrutați pentru că au contribuit deja la război. În mod similar, dictatorul din Belarus Alexander Lukașenko – care a înfruntat o mișcare de protest uriașă în urmă cu doar doi ani – a spus, de asemenea, că nu va exista nicio conscripție acolo.
„Mobilizarea are loc în Rusia… Nu va fi nicio mobilizare (aici),” a declarat Lukașenko, citat de presa de stat.
Cu toate acestea, există rapoarte că bărbați ruși care zboară în Belarus în încercarea de a scăpa de mobilizare sunt înlăturați de la graniță.
Țările baltice din Estonia, Letonia și Lituania îi îndepărtează pe ruși, deși aceasta este doar o extensie a unei politici anterioare de interzicere a turiștilor. Toate cele trei națiuni se opun puternic războiului.
Finlanda, și ea un oponent al războiului, a declarat că va căuta să interzică intrarea rușilor, deoarece până acum s-a opus respingerii turiștilor.
Acest lucru vine în timp ce patru parlamentari ruși care susțin Putin spun că s-au înscris ca rezerviști.
Hardlinerul Vitaly Milonov, 48 de ani, tată a șase copii din partidul de guvernământ Rusia Unită, a postat din Donbas: „Salutări tuturor criticilor de canapea care sunteți ascunși și nu vă uitați la limbajul lor murdar. Datoria sacră a unui om este să-și apere patria”.
„Sunt tatăl multor copii, deputat la Duma de Stat – și nu stau afară. Ceea ce vă doresc este să faceți fapte militare pentru binele Patriei. Acum este un moment grozav pentru a te dovedi. Se acordă șansa. Haideți, bărbați.”
I se alătură pe front deputații Dmitri Khubezov, 50 de ani, profesor de medicină, Dmitri Sablin, 54 de ani, șef adjunct al organizației de veterani Combat Brotherhood și Dmitri Sablin, 54 de ani.
„Voi cere cea mai periculoasă secțiune a frontului”, a spus Khubezov.
„Dacă nu-i oprim pe Bandera [un lider ucrainean din timpul războiului care a luptat cu naziștii împotriva sovieticilor] acolo în Ucraina astăzi, atunci mâine vor veni aici. În fiecare casă. Și cum se confruntă cu populația civilă, cred că oamenii de vârsta mea și mai în vârstă își amintesc perfect. Cei care nu-și amintesc, tinerii, pot privi lecțiile de istorie”.
Vine în timp ce Putin caută să-și intensifice războiul în Ucraina, care se prelungește acum de șapte luni și a lăsat Moscova cu puține de arătat pentru eforturile sale.
Votul este acum în desfășurare în cadrul unor referendumuri false care aproape sigur se vor încheia cu patru regiuni ale Ucrainei anexate Rusiei însăși. Deși mișcarea nu schimbă nimic pe teren, îi va permite lui Putin să mintă propriului popor că orice atac ucrainean asupra acestor zone sunt atacuri asupra Rusiei însăși. Asta îi oferă o suită extinsă de opțiuni de răspuns – inclusiv declararea războiului total și mobilizarea mai multor oameni sau chiar desfășurarea armelor nucleare ale Rusiei.
Serhiy Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk a Ucrainei, a declarat că în orașul Starobilsk, autoritățile ruse au interzis populației să părăsească orașul până marți, iar grupurile armate au fost trimise să percheziționeze casele și să constrângă oamenii să iasă pentru a participa la referendum.
„Astăzi, cel mai bun lucru pentru locuitorii din Herson ar fi să nu-și deschidă porțile”, a spus Yuriy Sobolevsky, prim-vicepreședintele ucrainean deplasat al consiliului regional Herson, a declarat pentru aplicația de mesagerie Telegram.
Referendumurile au fost condamnate de Ucraina și Occident ca fiind ilegitime și un precursor coregrafiat al anexării ilegale. Nu vor exista observatori independenți și o mare parte din populația de dinainte de război a fugit.
Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care monitorizează alegerile, a declarat că rezultatele nu vor avea nicio importanță juridică, deoarece nu sunt conforme cu legislația ucraineană sau standardele internaționale și zonele nu sunt sigure.
Gaidai a spus că în orașul Bilovodsk, deținut de Rusia, un director al companiei le-a spus angajaților că votul este obligatoriu și că oricine refuză să participe va fi concediat, iar numele lor va fi dat serviciilor de securitate.
„Dispoziția rușilor este panicată pentru că nu erau pregătiți să desfășoare atât de repede acest așa-zis referendum, nu există sprijin, nu sunt destui oameni”, a spus Sobolevsky din Kherson în aplicația de mesagerie Telegram.
Gaidai a condamnat plebiscitele drept „alegeri fără alegeri”. El a spus că oamenii sunt forțați să completeze „bucăți de hârtie” fără intimitate în bucătării și curți rezidențiale, cu orașele închise astfel încât oamenii să nu poată pleca pentru a evita votul.
Rusia susține că referendumurile oferă oamenilor din regiune o oportunitate de a-și exprima punctul de vedere.
„De la începutul operațiunii… am spus că popoarele din teritoriile respective ar trebui să-și decidă soarta, iar întreaga situație actuală confirmă că vor să fie stăpâni pe soarta lor”, a declarat în această săptămână ministrul rus de externe Serghei Lavrov.
Ucraina spune că nu va accepta niciodată controlul rusesc asupra vreunui teritoriu al său și că va lupta până când ultimul soldat rus va fi ejectat.
Autoritățile instalate de Rusia în Herson au declarat că toți rezidenții permanenți ai regiunilor controlate de Rusia, care se află în prezent în Rusia, vor putea vota în orașul în care sunt cazați, cu prezentarea documentației relevante.
Ucraina spune că Rusia intenționează să încadreze rezultatele referendumului ca un semn de sprijin popular și apoi să le folosească ca pretext pentru anexare, similar cu preluarea Crimeei Ucrainei în 2014, pe care comunitatea internațională nu a recunoscut-o.
Făcând aluzie la calculul strategic al Kremlinului în organizarea referendumurilor, fostul președinte Dmitri Medvedev, acum șef adjunct al consiliului său de securitate națională, a avertizat că Moscova va considera de acum înainte orice atac asupra celor patru teritorii drept unul asupra Rusiei.
„Încălcarea teritoriului rus este o crimă care vă permite să folosiți toate forțele de autoapărare”, a spus Medvedev într-o postare pe Telegram joi, adăugând că orice arme din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosite.

SURSA se poate citi AICI

 

Tagged: