Armata Rusiei s-ar putea PRĂBUȘI pe fondul pierderilor uriașe de peste 30.000 de militari – despre care Putin crede că este un „preț care merită plătit” pentru victoria în Ucraina, se arată într-un raport confidențial al Marii Britanii

Spread the love

Loading

Raportul este o analiză secretă a invaziei brutale în curs de desfășurare a Ucrainei de către Putin.
Acesta sugerează că pierderile uriașe de trupe ale Moscovei ar putea duce la prăbușirea armatelor sale.
În ciuda pierderii a peste 30.000 de militari, raportul spune că Putin consideră aceste pierderi acceptabile pentru a obține o „victorie” în regiunea Donbas din estul Ucrainei.
Între timp, forțele ruse au continuat eforturile de a captura orașul Sievierodonetsk.
Orașul este ultimul buzunar de control al guvernului ucrainean din provincia Lugansk.

Armata Rusiei s-ar putea prăbuși pe fondul pierderilor uriașe de peste 30.000 de militari în Ucraina, potrivit unui raport confidențial al Marii Britanii apărut săptămâna trecută.
În timp ce ultimele pierderi estimate de trupe ale Moscovei fac o lectură sumbre pentru președintele Vladimir Putin, raportul susține că el le vede ca un „preț care merită plătit” pentru victorie.
Cu toate acestea, noul raport – o analiză secretă a invaziei brutale a lui Putin văzută de The Mirror – susține că pierderile ar putea fi prea mari pentru soldații săi, pe fondul altor rapoarte conform cărora moralul rusesc este scăzut.
Ultimele estimări ale Forțelor Armate ale Ucrainei sugerează că până la 30.350 de soldați ruși au fost uciși de la lansarea invaziei, pe 24 februarie, după ce peste 100.000 de trupe ale Kremlinului s-au concentrat la graniță.
În plus, câteva mii de vehicule militare rusești – inclusiv tancuri, avioane și unități mobile de artilerie – au fost distruse în așa-numita „operațiune militară specială” a lui Putin, care a trecut în luna a patra.
În cel mai recent exemplu de pierderi grele rusești, s-a raportat luni că un regiment de parașutiști ucraineni a distrus un regiment rus.
Potrivit The Mirror, noul raport sugerează că oficialii de la Kremlin au încercat și nu au reușit să-l convingă pe Putin că invazia sa a fost un dezastru și că el crede că poate obține în continuare o victorie parțială în regiunea Donbas de est a Ucrainei.
O victorie în regiune ar oferi Rusiei o pârghie asupra Kievului, se arată în raport, în timp ce înfrângerea ar duce probabil la demisia lui Putin din funcția de președinte.
Între timp, trupele ruse au împins mai departe într-un oraș cheie din estul Ucrainei și s-au luptat stradă cu stradă cu forțele de la Kiev, într-o bătălie despre care primarul a spus că a lăsat orașul „complet ruinat” și a alungat zeci de mii de ucrainienii din casele lor.
Se spune în continuare că, până acum, Putin a reușit să ascundă în mare parte „eșecurile grave” ale invaziei de publicul rus sau să le dea vina pe alți oficiali ai Kremlinului.

Armele din Occident au ajutat deja forțele de la Kiev să zădărnicească un avans rusesc asupra capitalei în primele săptămâni ale războiului.
Acest eșec a forțat Moscova să se retragă, să se regrupeze și să urmărească un obiectiv mai limitat de a ocupa Donbasul, unde separatiștii susținuți de Moscova dețineau deja zone de teritoriu și au luptat cu trupele ucrainene de opt ani.
Presiunea rusă a continuat și în sud, luni. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov a declarat că o lovitură de artilerie asupra unui șantier naval din portul din sudul Mykolaiv a distrus vehiculele blindate ucrainene parcate acolo.
Ucraina a acuzat Rusia că a jefuit cereale din teritoriile pe care le dețin forțele sale, iar SUA au susținut că Moscova pune în pericol aprovizionarea globală cu alimente, împiedicând Ucraina să-și exporte recolta.
Dincolo de asediile lungi ale orașelor, trupele Rusiei au fost, de asemenea, acuzate că au comis crime țintite și alte atrocități în zonele pe care le-au ținut pentru scurt timp în jurul Kievului la începutul războiului.
Luni, procurorii au înaintat în instanță primul caz de viol al războiului – ultimul pas înainte de începerea unui proces. Un soldat rus în vârstă de 31 de ani este acuzat că a ucis un bărbat și și-a violat soția în Bohdanivka, un sat la nord-est de Kiev, au declarat oficialii. Nu se cunoaște locul unde se află soldatul și va fi judecat în lipsă, au spus procurorii.
Între timp, Rusia a presat Occidentul să ridice sancțiunile împotriva sa, încercând să schimbe vina pentru criza alimentară în creștere – care a dus la creșterea vertiginoasă a prețurilor în Africa.
UE a impus deja cinci runde de sancțiuni Rusiei din cauza războiului său.
Dar un al șaselea pachet de măsuri, anunțat pe 4 mai, a fost blocat de preocupările legate de aprovizionarea cu petrol. UE primește aproximativ 40% din gazul său natural și 25% din petrolul său din Rusia, iar diviziunile fac de rușine blocul comercial de 27 de națiuni și expun limitele ambițiilor sale.

Sursa se poate citi AICI

 

Tagged: