ASIGURAREA UNEI PERCEPERI SOCIALE DECENTE

Spread the love

Loading

Autor: dr. Paul ICHIM

Înțeleg că ministrul Predoiu are de propus alte „avantaje” pentru lumea justiției.

N-am să comentez dacă sunt întemeiate sau nu, au tot comentat obiectiv sau nu alții.

Mă uitam la lumea medicală și constatam o mică, mare diferența.

Ministrul nostru că și predecesorii nu a avut nici o apăsare să asculte și doar atât, doleanțele celor din sănătate, care tot spun că sunt niște inechități flagrante și că nu se aplică chiar anumite prevederi legale, tot apelându-se la prorogari.

Până și vestita prevedere care se referă la gratuitățile prevăzute expres în lege, în ceea ce privește sănătatea pentru corpul medical, nu se aplică.

Nici până acum nu s-a discutat despre criterii de eficientă în practică medicală.

În toată nebunia asta, după ce percepția publică asupra actului medical a suferit modificări și deja există o ostilitate cvasigeneralizata, nimeni nu iese să explice ceva.

A-propos, există din ce în ce mai mult o concepție de service auto cu privire la actul medical.

Parcă ar intra omul în service, îl ridicăm pe cric, îi schimbăm cu piese noi cele compromise și gata.

Ei bine nu, în afară de anumite proteze și alea cu limitările și riscurile lor, lucrăm cu „stofă clientului”, cu resursele pe care le mai are, cu o sumă de coexistente patologice, cu modificări produse de boală ce poate compromite sever arhitectură anatomică normală. Din cauza aceasta absolut toate tratatele medicale comunică despre complicații, accidente, incidente în timpul actului medical și în convalescență.Și noi ne-am dori să lucrăm cu piese noi, să meargă totul șnur și să nu ne lovim de nemulțumiri cvasipermanente de o vreme.

O tot spunem și o tot repetăm, nu substituim Divinitatea, n-avem minuni la pachet în dulap!

Măcar pentru atmosfera asta tensionată în care trăim și pe care un ministru practician, nu ca ceva predecesori, ar trebui s-o știe, ar trebui să se aplece asupra problemelor sesizate de prea mult timp.

Unde mai pui că noi n-am solicitat să fim musai “speciali”, ci doar să ni se asigure o percepere socială decentă.

Tagged: