Atac terrorist la Londra

Spread the love

Loading

article-2330594-19F0E685000005DC-401_306x437Critici dure față de rețeaua de Internet

Un militar a fost decapitat, iar două persoane au fost împuşcate

Cei doi agresori au filmat crima şi au strigat la sfârşit „Allah Akbar” („Allah este mare”).

Miercuri un militar britanic a fost ucis, iar alte două persoane au fost rănite prin împuşcare, în sud-estul Londrei,  într-un atac terorist. Atacul a avut loc după-amiază în cartierul Woolwich, situat în sud-estul Londrei, iar autorităţile îl consideră un „incident terorist”.

Militarul britanic, ucis în Londra de doi teroriști, răniţi ulterior de poliţie, a fost atacat cu o sabie şi a fost decapitat. Cei doi agresori au filmat incidentul, afirmă surse citate de postul Sky News.

 

Postul ITV a relatat că are o înregistrare video în care unul dintre agresori afirmă: „Jurăm pe Allah cel atotputernic că nu vom înceta niciodată să luptăm împotriva voastră. Ne cerem scuze pentru femeile care au fost nevoite să vadă aşa ceva pe stradă astăzi, dar şi pe teritoriile noastre femeile sunt nevoite să vadă atrocităţi. Voi, locuitori ai Marii Britanii, nu veţi fi niciodată în siguranţă. Înlăturaţi Guvernul, căci guvernanţilor nu le pasă de voi”.

 

Tot mai mulți politiceni britanici ataca libertatea Internetului, care promovează organizațiile teroriste islamice. Google a fost atenționat public să blocheze site-urile extremiste, site-urile care promovează ura și jihad-ul. Până în prezent, motoarele de căutare și rețelele de socializare se bazează pe utilizatorii care „semnalează” un material ofensiv.

În Marea Britanie, Giganții, furnizori de internet au fost foarte dur criticați pentru refuzul de a elimina site-urile extremiste din lista motoarelor de căutare și blocarea acestor site-uri în serverele închiriate pentru diverse organizații.

Parlamentarii engleji, atacă Google si Yahoo, care ar trebui să fie obligați să facă mai mult, decât au făcut până acum, pentru a închide site-urile organizațiilor teroriste.

Mii de clipuri video, care influențează ura tinerilor față de societate și față ordinea publică sunt accesibile pe You Tube.

Se dă exemplu, la câteva de ore de la executarea soldatului Drummer Lee Rigby, de 25 ani, au apărut pe mai multe site-uri mesaje josnice, care laudă atacul terorist și încurajează ofensele apărute ulterioar pe rețeaua de socializare Twitter.

Poliția a confiscat calculatoarele celor doi teroriști, vinovați de atrocitățile de miercuri și încă investighează dacă cei doi fanaticii, care au decapitat un soldat, au fost îndoctrinați de clipurile video online care promovează teroarea.


Michael Adebolajo, de 28 de ani, a fost îndoctrinat de un grup extremist interzis, ale căror membri folosesc internetul pentru a recruta oameni tineri și din punct de vedere psihoplogic, ușor de manipulat.

Cei doi teroriști făceau parte dintr-un grup terorist din Somalia întitulat Al-Shabaab. Acest grup a avut anterior un cont pe Twitter, dar a fost suspendat, după ce acesta a fost folosit pentru a anunța că va ucide un ostatic francez și apoi au declarat că au făcut acest lucru.
Cu toate acestea, teroriștii au deschis un nou cont de Twitter și au folosit noul cont pentru a glorifica atacul din Londra, împreună cu laude la recentul atentat de la maratonul din Boston și atacuri cu arma în Toulouse, Franța, anul trecut.

Colonelul Richard Kemp, un fost comandant de armată și expert în terorism, a declarat că „unul dintre cele mai mari priorități” pentru serviciile de securitate ar trebui să fie acum în căutarea la rolul pe care internetul joacă în „motivarea oamenilor pentru a comite atacuri”.

Un purtător de cuvânt al YouTube a declarat: „YouTube are reguli comunitare care interzic activități periculoase sau ilegale, cum ar fi fabricarea bombelor, ură și incitarea la comiterea unor acțiuni violente, și am eliminat un număr semnificativ de clipuri video care încalcă aceste reguli.”

Un purtător de cuvânt al Microsoft, care rulează Yahoo și Bing, a declarat: „Când suntem conștienți de orice conținut ilegal, l-am scos din serviciile noastre, inclusiv din motorul nostru de căutare și raportăm la poliție”.

Twitter și Google au refuzat să comenteze.

{gallery}londra{/gallery}

Concluzii

Cea mai mare problemă a planetei noastre este teorismul și toate națiunile ar trebui să-și dea mâna și împreună să anihileze aceste rețele de teroriști. Scopul acestor fanatici nu se limitează la militari, la politicieni, ei își cântăresc reușitele după câte persoane nevinovate au ucis. Toți cetățenii de pe Pământ avem obligația față de familiile noastre, față de copiii noștri să contribuim la depistarea și înlăturarea acestei amenințări. În fiecare zi se demonstrează că forțele de securitate nu pot face față la ingeniozitatea acestor criminali, ceea ce obligă la o implicare civică tot mai pregnantă, dacă vrem să trăim în liniște.

Sursa: Daily Mail