Fugiți ca dracu de tămâie de Euroins
Euroins, o șmecherie bulgărească pentru a fura din buzunarul cetățeanului român
Euroins primește interdicție de a mai încheia asigurări pe teritoriul României
Euroins a respins 12.626 dosare de daune numai în 2012
Ca la noi la nimeni! Cu toate că șoferii au obligativitatea de a încheia o asigurare auto, majoritatea societăților de asigurări au derapaje de la lege. Ca să poți primi despăgubire pentru daunele suferite în urma unor accidente auto, dacă ești asigurat la Euroins, trebuie să ai noroc și pile, dar și bănuți ca să mituiești inspectorii de la constatare dezpăgubiri. Încă de la începutul anului mai multe persoane s-au plâns de Euroins, care cu o nesimțire față de lege și față de cetățeanul roman au refuzat mai multe plăți. Deși situația a mers în derivă încă din ianuarie a.c., iată că la sfârșitul lunii august Euroins primește interdicție de a mai încheia asigurări pe teritoriul României. Asta nu înseamnă că nu va trebui să reanalizeze dosarele respinse după motive inventate de inspectorii de constatare daune. Pentru a putea funcționa din nou va trebui să respecte legea și dacă nu o va respecta va dispărea definitive de pe piața de asigurări din România.
Lovitură pe piaţa asigurărilor: Euroins nu mai poate vinde poliţe RCA, după ce un control de la începutul verii a depistat abuzuri
Euroins a fost verificată Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și datorită încălcărilor legislației Euroins nu mai poate vinde poliţe RCA. Autoritatea obligă Euroins ca, în termen de 24 de ore de la primirea deciziei de sancţionare, să comunice intermediarilor de asigurări interdicţia de a mai încheia contracte de asigurare RCA în numele şi pe seama societăţii.
Măsurile se referă, printre altele, la revizuirea de către Euroins a instrucţiunilor, procedurilor sau normelor de constatare şi lichidare a daunelor, stabilirea corespunzătoare a cuantumului despăgubirilor în conformitate cu reglementările în vigoare, respectarea termenelor de plată a dosarelor de daună, informarea sau notificarea asiguraţilor cu privire la respingerea pretenţiilor de despăgubire.
Potrivit ASF, reluarea activităţii de oferire, negociere sau încheiere a poliţelor RCA se dispune, la fel ca şi în cazul interzicerii, prin decizie motivată, după verificarea îndeplinirii măsurilor stabilite.
Instituţia precizează că în perioada în care Euroins are interdicţia să vândă poliţe RCA, societatea are în continuare obligaţia soluţionării dosarelor de daună.
Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în şedinţa din 28 august 2013, să aplice următoarele sancţiuni societăţii Euroins România Asigurare Reasigurare SA:
- interzicerea temporară a practicării de către EUROINS România Asigurare Reasigurare SA a asigurării RCA;
- sancţionarea domnului Mihnea Tobescu, director general al societăţii EUROINS România Asigurare-Reasigurare SA, cu amendă în cuantum de 50.000 de lei;
- sancţionarea domnului Stamov Bozhidar Stoyanov, conducătorul departamentului de daună din cadrul societăţii, cu retragerea aprobării acestuia.
Instituţia menţiona atunci că prin sondaj Corpul de control al ASF a verificat 22 dintre dosarele de daună respinse (dintr-un total de 12.626 dosare respinse în 2012) şi a constatat că în niciunul dintre dosarele verificate prin sondaj nu există o justificare legală şi temeinică pentru neincluderea în rezerva de daună a sumelor aferente.
La sfârşitul primului semestru, Euroins Asigurare-Reasigurare avea un volum de prime brute subscrise pe segmentul RCA de 258,74 milioane lei şi deţinea o cotă de piaţă pe acest segment de 21%. Indemnizaţiile brute plătite de societate, pe segmentul RCA, în perioada menţionată au însumat 157,78 milioane lei.
Acţionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) – 92,3% şi mai multe persoane fizice şi juridice, care împreună controlează titluri reprezentând 7,7% din capitalul social.
Compania de asigurari EUROINS a fost fondată în anul 1994, funcționând până în anul 2007 sub numele de ASITRANS. Preluarea societății în anul 2007 de Grupul EUROHOLD a conferit stabilitate financiara și a contribuit la dezvoltarea și comercializarea unor produse competitive.
EUROHOLD Group, al doilea holding din Bulgaria ca mărime cotat la bursă s-a înființat în decembrie 2006, ca rezultat al fuziunii dintre STARCOM Holding și EUROHOLD. Pe lângă piețele din România și Bulgaria, grupul este prezent în Spania și Macedonia, cu planuri de dezvoltare în Serbia, Rusia, Ucraina și Moldova.
Sursa: gandul.info, adevarul.ro, business24.ro, 1asig.ro
N.T. Dacă cititorii noștri cunosc persoane care au fost trase pe sfoară de Euroins îi rugăm să ne contacteze, pentru a prezenta opiniei publice această Companie de Asigurări care și-a câștigat un rău renume prin respingerea dreptului de a primi daune pe o asigurare, care a fost cumpărată legal la sucursalele și filialele Euroins din întreaga țară.