Atentat împotriva Revoluţiei şi revoluţionarilor din Timişoara

Spread the love

Loading

maries-300x300Aşa zisul revoluţionar, Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie, vine să candideze la Timişoara cu nesimţire, cică din partea revoluţionarilor. E o mare greseală şi o mare ruşine pentru timişoreni. El este susţinut de Societatea Timişoara, care din port drapelul democraţiei post decembriste a ajuns să fie ocupată de securişti. Societatea Timişoara i-a dat şi un premiu marelui farsor Teodor Mărieş, premiu pe care l-au primit şi  Corneliu Coposu, Constantin Ticu Dumitrescu, Regele Mihai I al Romaniei, Ana Blandiana, Monica Macovei si Monica Lovinescu. Ce legătură are acest şmecher de Mărieş cu celelalte personalităţi nu ştiu, dar sigur că din această “pleiadă” doar Monica Macovei i se poate alătura. Dacă este atât de tare cum se pretinde de ce nu candidează la Bucureşti? Fiindcă şi-a pierdut credibilitatea!

 

De ce a vrut Teodor Mărieş modificarea Legii 341/2004 – Legea Recunoştiinţei? Să-şi cumpere sediul, citez de pe blogul lui Marius Mioc unul dintre punctele modificări susţinut de Teodor Mărieş: ” – se insistă pe ideea de a da posibilitate de cumpărare a sediilor asociaţiilor de revoluţionari în condiţiile sediilor partidelor politice (adică la preţ redus)”. Acelaşi Marius Mioc face o remarcă corectă: “Dreptul de asociere e specific democraţiei şi nu trebuie limitat, dar nu cred că trebuie să existe vreo obligaţie a statului de a da sedii unor ONG-uri.”
O altă modificare propusă tot de Teodor Mărieş, fiind foarte interesat ca Asociaţiile să fie mai presus de autorităţile statului. Citez tot de pe blogul lui Marius Mioc: “- Declaraţia pe proprie răspundere a celor care au venit sub salariul mediu pe economie (condiţie necesară pentru plata indemnizaţiei luptătorilor remarcaţi) trebuie confirmată de asociaţiile de revoluţionari.”
Şi cea mai gravă modificare este că Revoluţia a început în 14 decembrie la Iaşi, şi automat Timişoara devine al doilea oraş liber, cedând cu largheţe întâitatea Iaşului, unde nu s-a întâmplat nimic. Păcat de cei care au murit şi mai ales de spiritul Timişoarei pe care Teodor Mărieş nu l-a simţit nici măcar în vis.
Vă prezint o dovadă a ceea ce este acum Societatea Timişoara, care a devenit un depozit de securişti, care a susţinut fără rezerve regimul dictatorial al lui Traian Băsescu şi au încercat să ne manipuleze că sunt anticomunişti.
Ruşine Societatea Timişoara! Ruşine celor care o conduc! Schimbaţi-i numele fiindcă eroii se zvârcolesc în morminţi, iar urmaşii acestora vă blestemă şi vă pun lumânări la biserică. Nicolae TOMA