ATENȚIE! O IMAGINE CARE VĂ POATE AFECTA EMOȚIONAL! Bebeluș născut cu două capete, trei mâini și două inimi

Spread the love

Loading

Un bebeluș i-a șocat pe medici și pe mama sa după ce a sosit cu două capete, trei mâini și două inimi.
Shaheen Khan și soțul ei Sohail așteptau doi gemeni complet formați, dar au fost șocați când a dat naștere a ceea ce părea a fi un copil cu două capete pe 28 martie la Ratlam, în statul indian Madhya Pradesh.
Afecțiunea este cunoscută sub denumirea de parapagus dicefalic – în care doi copii sunt uniți printr-un singur trunchi – și deseori duce la o naștere mortală. Această afecțiunea nu a fost nedetectată înainte de naștere .
Copilul miraculos a fost internat la un spital din orașul Indore din apropiere pentru a fi monitorizat de medici. Din rapoarte nu este clar dacă copilul este tratat ca gemeni uniți sau ca și un copil. Rapoartele locale îl descriu ca pe un copil, dar afecțiunea este considerată o formă rară de înfrățire parțială.
Unul dintre medici, dr. Lahoti, a spus: „Acest gen de cazuri sunt rare, iar starea bebelușilor rămâne incertă, mai ales în primele zile”.
În 2018, un bebeluș născut cu două capete a supraviețuit unei operații de amputare a celui de-al doilea cap.
Gemenii născuți cu două capete, dar împărțind un singur corp, sunt cunoscuți sub numele de parapagus dicefalic – o formă extrem de neobișnuită de conjuncție despre care se spune că afectează doar una dintr-un milion de nașteri.

Ce sunt gemenii uniți cu parapagus dicefalic?

Prevalența gemenilor uniți a fost estimată anterior la una din 50.000 până la 100.000 de nașteri, conform Jurnalului American de Genetică Medicală.
Dintre acestea, aproximativ 11% sunt gemeni dicephalus parapagus, conform unei recenzii istorice din Journal of Pediatric Surgery.
Cel mai frecvent tip de gemeni uniți sunt uniți la piept sau abdomen.
Gemenii Dicephalus parapagus sunt uniți unul cu celălalt la nivelul pelvisului și o parte sau tot abdomenul și pieptul, dar cu capete separate. Gemenii pot avea două, trei (tribrachius) sau patru (tetrabrachius) brațe și două sau trei picioare.
Gemenii uniți sunt cauzați de un ovul fertilizat care începe să se împartă în doi embrioni la câteva săptămâni după concepție, dar procesul se oprește înainte ca acesta să fie complet.
Succesul intervenției chirurgicale de separare depinde de locul în care sunt uniți gemenii.
Medicii pot spune doar ce organe împărtășesc frații și, prin urmare, pot planifica o intervenție chirurgicală, după ce se nasc.
Cel puțin un geamăn supraviețuiește 75% din timp, potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland.

Sursa poate fi citită AICI

A dousa sursă poate fi citită AICI

 

Tagged: