Atenție, șoferi lugojeni! S-a schimbat Codul Rutier!

Spread the love

Loading

În ultima perioadă, Codul Rutier 2020 a înregistrat mai multe modificări. Acestea prevăd amenzi uriașe pentru șoferii care transformă strada într-o uriașă scrumieră.

Cei care mai aruncă resturi de țigară sau alte mizerii pe geamul autoturismului riscă amenzi de până la 2900 de lei. Sancțiunile sunt din clasa a IV-a și, conform legislației în vigoare, se încadrează între 1.305 și 2.900 de lei, respectiv între 9 și 20 de puncte-amendă.

De la 1 iulie, cei care dau examen pentru obținerea permisului de conducere trebuie să aibă cel puțin 10 clase terminate. În trecut, era nevoie doar ca aceștia să fie la vârsta majoratului. Totodată, persoanele mai în vârstă vor fi nevoite să facă mai des controlul medical, pentru reînnoirea permisului de circulație.

Pe viitor, evaluările medicale şi psihologice pentru toţi conducătorii auto vor fi îmbunătăţite prin actualizarea periodică a baremurilor de evaluare, penyru a elimina posibilitatea obţinerii frauduloase a acestor avize. De asemenea, se are în vedere înăsprirea pedepselor pentru cei care folosesc telefonul la volan, aceasta fiind una dintre cauzele majore de accidente rutiere, scrie evz.ro.

Autoritățile vor să monitorizeze video proba practică pentur obținerea permisului auto. În acest fel se evită ca unele persoane să fie favorizate. Alte modificări au în vedere interzicerea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar, dar şi majorarea perioadei de suspendare a permisului auto în funcţie de numărul de kilometri cu care a fost depăşită limita de viteză.

Tagged: