Avionul transparent: o aeronavă a viitorului

Spread the love

Loading

Avionul transparent poate fi mijlocul de transport al viitorului

avionul treansparewnt un avitor a viitoruluiCompania aeriană Airbus a făcut publice planurile de realizare a avionului viitorului, care va fi complet transparent şi va oferi călătorilor o panoramă a cerului în timpul zborului. Conceptul dezvăluit de Airbus va deveni mijlocul de transport obişnuit în anul 2050 şi îi va înspăimânta pe cei care au deja teamă de zbor.

În aeronava viitorului nu va mai exista diferenţierea în clasa I, business şi economic, ci vor exista zone de relaxare, de lucru şi un bar echipat complet, pentru socializare. 

Pasagerii vor putea să vadă totul pe părţile laterale şi în faţa avionului, iar pereţii aeronavei se vor schimba în funcţie de lumină.

Avionul va dispune de sisteme de joc holografice şi de mijloace de distracţie ce vor funcţiona pe baza căldurii corporale a călătorilor. 

Cabina concept va fi o structură bionică ce va mima eficienţa unui os de pasăre, au declarat reprezentanţii Airbus. Va furniza putere atunci când va fi necesară, va dispune de o membrană inteligentă ce va controla temperatura aerului şi va deveni transparentă pentru a le putea oferi pasagerilor vederi panoramice ale cerului.

 

Avioanele vor avea în viitor scaune care se folosesc de căldura corpului pasagerilor pentru a alimenta alte activități, cum ar fi proiectarea unor imagini pe tavanul aeronavei. 

Călătorii viitorului vor putea juca golf la bordul avionului sau vor putea participa la conferinţe interactive şi se vor putea relaxa cu ajutorul luminii de relaxare, aromaterapiei şi aerului vitaminizat şi îmbogăţit cu antioxidanţi.

Airbus vrea ca avionul viitorului să satisfacă dorinţele călătorilor, de la cele simple la cele de lux, dar să le permită să-si continue viaţa la fel ca pe sol. Anul trecut compania a dezvăluit un avion concept dotat cu tehnologii pentru a reduce consumul de combustibil, emisiile, deşeurile şi zgomotul.

„Cercetările noastre arată că în anul 2050 pasagerii se vor aştepta la o călătorie unică, gândindu-se şi la mediu în acelaşi timp”, a declarat vicepeşedintele inginerilor Airbus, Charles Champion.

Spectaculos este faptul ca avionul va fi confectionat în totalitate din geamuri panoramice care, în funcție de dorințele pasagerilor, pot fi opace sau pot deveni transparente, pentru ca aceștia să poata admira în voie lumea de sus, trăind senzații țări inimaginabile 

Sursa: dailymail.co.uk