AVIZ “AMATORILOR” ! O bere pentru o idee …

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul ICHIM

Astăzi am ieșit din oraș pe o ninsoare de puf de plop și am ajuns în Dobrogea, unde am găsit salcâmii ninși complet de flori și mirositori.
Bine că nu fac alergii la diverse ninsori de final de primăvară, referindu-mă la puful inconfundabil.
Că să ajung în Dobrogea, am avut o tentativă să trec cu bacul la Galați.
Văzând coadă care se înșuruba rău după colț, până spre coborârea la plajă, am luat drumul „bejeniei” la Brăila.
Am trecut pe lângă pod și trebuie să recunosc, că oamenii au muncit la greu în cele două săptămâni, cât nu i-am….supravegheat.
Deja se schițează drumul de acces la pod pe malul nostru dar și pe malul celălalt, breteaua cu ieșirea spre Măcin.
Văzând cozile ce au început să fie la bacuri, în cele două treceri, pe cuvânt că mă rog pentru sănătatea celor ce lucrează la pod, să se țină de termenele promise.
Vreau că de la anul, să fac o trecere cu bacul, doar că să rememorez timpuri trecute.
Pe dincolo, prin curți pământul a cam început să crape la suprafață, simte nevoia de o perfuzie pluvială de vreo 2-3 zile.
Să nu fie cu deochi, verdeața a ieșit la suprafață destul de bine, doar că trebuie și ploi de „mentenanță”.
Din câte am înțeles, există în sfârșit versiunea proiectelor comune cu asocieri între diverse autorități administrative locale. Dacă tot se termină podul și accesul rutier devine mult mai facil, oare n-ar fi momentul asocierii celor trei județe să discute un proiect de promovare turistică zonală?
Brăila are un patrimoniu de arhitectură veche impresionant, Tulcea-i plină de monumente dar cu o promovare ca a castrului roman de la noi.
În Galați, are rost să mai vorbim, să întrebăm de reabilitarea unor clădiri istorice? A-propos, o sursă informată pe care n-o divulg, mi-a spus că la Galați era la vechiul institut de proiectare, pe vremea inginerului Chiriac, o harta a hrubelor din Galați, de care se interesa și avea deja știință, fostul primar Nicolae.
Indiscutabil regenerarea urbană se impune, se face ceva și uneori se și nimerește ce trebuie, proiectul turistic este o chestie de anvergură și de durata, doar că trebuie început.
Vând la preț redus o informație: ultimul tramvai electric produs la șantierul naval Galați a fost retras din circulație la Timișoara. Oare chestia asta n-ar fi un subiect de studiu și de laudă locală? Ia vedeți dacă oamenii îl mai au pe acolo, prin depou și aduceți-l pentru un muzeu local al transportului, mai ales că avem tradiție locală în construcția năvală.
Ați reținut, nu vreau nici măcar o bere pentru idee!!!

Tagged: