Băncile te fură fără jenă și Mugur Isărescu, un complice care tace. Vreți să pierdeți bani? Faceți-vă un depozit bancar!

Spread the love

Loading

downloadÎn urma relaxării monetare, dobânzile din piață au ajuns atât de mici încât la majoritatea băncilor un depozit de 1.000 lei nu mai aduce nici macar 10 lei după un an, luând în calcul impozitarea profitului din dobânzi cu 16%.

În ultimii ani ofensiva băncilor împotriva românilor s-a transfomat în ÎNȘELĂCIUNE. Era normal ca Banca Națională prin vocea lui Mugur Isărescu să intervină, fiindcă este inacceptabil să depui un depozit la bancă și când îl scoți să fie mai puțin decât ai depus. Și când te gândețti că banca s-a folosit de banii tai îți dai seama că HOȚIA este acceptată de statul român. 

Practic pe lângă politicenii care fură pe românii s-a mai adăugat și băncile. 

Clienţii băncilor care constituie depozite la termen au şanse mari să primească după un an mai puţini bani decât au depus.

Băncile oferă dobânzi aşa mici la depozite încât, dacă luăm în calcul impozitul pe profit, comisioanele de cont curent, de depunere şi retragere de la ghişeu, clienţii care depun 1.000 de lei vor încasa la final de an mai puţin.

La majoritatea băncilor un depozit de 1.000 lei nu mai aduce nici măcar 10 lei după un an, luând în calcul impozitarea profitului din dobânzi cu 16%.

 

Lucrurile stau chiar mai prost dacă luăm în calcul şi comisioanele de gestiune a contului curent, pentru că pentru a constitui un depozit un client trebuie să îşi deschidă un cont curent, unde să îşi încaseze dobânda şi principalul la maturitate. Trebuie să ştiţi că nu veţi putea pur şi simplu să depuneţi bani într-un depozit bancar fără să vă faceţi un cont curent.

 

Cele mai mari bănci oferă dobânzi pentru depozitele cu scadența la un an în jurul nivelului de 1%, ceea ce înseamnă că la un plasament de 1.000 lei un client ar obține din dobândă circa 10 lei pe an. Din aceștia, statul va percepe 1,6 lei, bani pe care îi va reține la sursă, băncile fiind obligate să transfere impozitul pe câștigurile din dobânzi odată ce depozitul ajunge la scadență.  

Mai trebuie să luați în calcul faptul că unele bănci vă vor taxa cu până la 5 lei pe lună comision de administrare a contului curent. Asta mai taie automat din cont 60 de lei pe an.

La scadența depozitului, dacă vreți să scoateți banii și nu aveți un card sau posibilitatea sa îi virați prin online banking către altă bancă, va trebui să îi retrageți de la ghișeu, iar majoritatea băncilor taxează această operațiune cu 0,5% din suma retrasa sau minim 5 lei.

În concluzie, dobânzile actuale nu mai reușesc nici măcar să conserve capitalul depus, iar în lipsa unor pachete atractive de cont curent și card la banca cu care lucrați, comisioanele vor mușca puternic din suma depusă, urmând ca după un an să aveți mai puțini bani în cont decât ați depus.

Sursa: wall-street.ro, money.ro

Citiți și:

Cum ne fură băncile la bancomat.

Comisioane nesimțite valabile numai pentru România