Bancuri de pe vremea lui Ceaușescu

Spread the love

Loading

bancuri de pe vremea lui ceausescuÎn ultimii ani răsuflarea otrăvită a foștilor securiștii vor să ne convingă că tătucul Ceaușescu a fost “cel mai iubit fiu al poporului” și singurul din istoria României, care ne-a înălțat pe culmile “iepocii de aur”.

În comunism oamenii treceau mai ușor peste acele vremuri dacă făceau haz de necaz!

Bancurile circulau ca un semn de protest împotriva comunismului și împotriva brațului înarmat al comunismului – SECURITATEA. 

 

 

Ce-a fost înainte: oul sau găina?

Mai înainte au fost de toate.

(cules pe 12 noiembrie 1979)

  

Ce-i mai rece și mai rece decât apa rece? Apa caldă.

(cules pe 17 ianuarie 1985)

  

Când a plecat de-acasă, Dumitru Prunariu, primul cosmonaut român,  i-a lasat mamei un bilet pe masă: „Am plecat în Cosmos. Vin peste o săptămână”. Cand vine, găsește pe masă un bilet de la maică-sa: „Am plecat dupa brânză. Nu știu când vin”.

(cules pe 26 mai 1981)

 

Un tip trecea pe stradă ținând în mână, cu mare grijă, un sul de hârtie igienică. Trecătorii îl priveau invidioși, iar unul chiar l-a întrebat: „Nu vă supărați, de unde l-ați luat?”, „Acum câteva minute l-am scos de la Nufărul…”.

(cules pe 25 iunie 1988)

 

 La ușa unui apartament sună un puști: „Tanti, ai făcut supa?”, „Da, puișor, vrei să guști și tu?”, „Nu, mulțumesc”, „Atunci, de ce-ai venit?”,”Te roagă mama să ne împrumuți și nouă osul”.

(cules pe 6 decembrie 1982) 

 

Din dispoziția lui Ceaușescu s-au făcut experimentări și încrucișări de meri, pentru a se crea un soi de măr pitic, de numai 50 de cm, pe care să-l poată culege și „Șoimii Patriei”..

(cules pe 28 septembrie 1983)

 

Ultima dorință a românilor, privind familia Ceaușescu: să moară Nicolae, iar Elena să trăiască din  meditații la chimie!

(cules pe 28 decembrie 1988)

 

De ce a luat comuna Scornicești titlul de „Erou al noii revoluții agrare”? Pentru că a crescut cel mai mare bou.

(cules pe 1 decembrie 1989)

 

De ce n-a luat și comuna Petrești titlul de „Erou al noii revoluții agrare”? Pentru că anul acesta nu s-a acordat titlul și pentru cea mai mare vacă.

(cules pe 3 decembrie 1989) 

 

Un milițian prinde o pereche făcând dragoste într-un boschet. Îi duce la secție și, de aici, în fața tribunalului. La proces, fata e felicitată pentru patriotism și băiatul pentru inițiativă. Milițianul e arestat pentru întrerupere ilegală de sarcină.

(cule pe 17 martie 1984)