Bani pentru sportul lugojean

Spread the love

Loading

„Pentru CSM Lugoj vom aloca prin rectificare 200.000 lei, din care 90.000 lei pentru secţia de volei, 10.000 lei pentru secţia de box, 83.000 lei pentru secţia de lupte, 10.000 lei pentru secţia de şah şi 7.000 lei pentru cheltuieli administrative. De asemenea, având în vedere că turul Campionatului de fotbal – Liga a 3-a, are programate încă 5 etape din retur, am propus şi pentru Vulturii Lugoj suma de 75.000 lei

 

CONFERINŢA DE PRESĂ A PRIMARULUI MUNICIPIULUI LUGOJ

5 noiembrie 2013

actualitatea-gala-sportului-lugojean-lugoj-1

În deschiderea conferinţei de presă, primarul Francisc Boldea s-a referit la stadiul acordării ajutoarelor alimentare şi al ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece. „Până vineri, 15 noiembrie au primit ajutoarele de la Uniunea Europeană pensionarii şi cei care primesc ajutor social. S-au prezentat aproape jumătate din numărul acestora iar perioada de acordare este deschisă până la Craciun. Sperăm însă, ca până la data de 1 decembrie să terminăm această activitate. De luni, 18 noiembrie se distribuie ajutoarele pentru celelalte categorii de beneficiari, respectiv persoanele cu handicap şi persoanele beneficiare ale Legii nr. 49/1991. În fiecare zi sunt repartizate celor prezenţi 200 de numere, astfel evitându-se formarea cozilor la distribuire. Există alimente suficiente pentru toţi cei 3.000 de beneficiari, care sunt aşteptaţi zilnic între orele 10:00 şi 14:30” a declarat primarul Francisc Boldea. În ceea ce priveşte ajutorul pentru încălzirea locuinţei, s-au primit până în prezent 350 de cereri şi se primesc şi în continuare.

 

Împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară şi conducerea Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei”, s-a decis organizarea unui centru pentru persoanele fără adăpost de pe raza oraşului, unde acestea să fie găzduite în cazul răcirii accentuate a vremii. Acesta va funcţiona pe strada Gheorghe Doja, pe partea stângă, în încăperi care au fost dezafectate. Se va colabora cu SC Salprest care va face deratizarea şi curăţenia, cu Meridian 22 care va realiza instalaţia de apă şi cu Cantina de Ajutor Social care va asigura ceai şi hrană. Locaţia va putea găzdui până la 40 de persoane. A fost stabilit şi autovehiculul, aparţinând Căminului de bătrâni, care va face transportul de ceai şi alimente.

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Lugoj, din data de 28 noiembrie, va avea loc o nouă rectificare importantă de buget, însumând circa 3.000.000 lei. Se va suplimenta bugetul la învăţământ pentru salarii şi cheltuieli materiale, la Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară pentru asigurarea salariilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap şi pentru indemnizaţiile unor persoane cu handicap, pentru CSM Lugoj, pentru Vulturii Lugoj, pentru Casa de Cultură a Municipiului, pentru Serviciul Patrimoniu şi pentru reabilitarea termică a blocurilor. „Pentru CSM Lugoj vom aloca prin rectificare 200.000 lei, din care 90.000 lei pentru secţia de volei, 10.000 lei pentru secţia de box, 83.000 lei pentru secţia de lupte, 10.000 lei pentru secţia de şah şi 7.000 lei pentru cheltuieli administrative. De asemenea, având în vedere că turul Campionatului de fotbal – Liga a 3-a, are programate încă 5 etape din retur, am propus şi pentru Vulturii Lugoj suma de 75.000 lei” a precizat primarul Francisc Boldea. Acordarea de sume către CSM Lugoj sau Asociaţia Vulturii nu se poate face decât prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Lugoj, la propunerea primarului.

Şeful executivului a oferit apoi pe scurt o serie de informaţii privind investiţiile în derulare şi viitoarele evenimente ce vor avea loc în oraşul nostru:

$1·        În data de 19 noiembrie a fost predat amplasamentul şi a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru asfaltarea Splaiului Tinereţii până la intersecţia cu strada Cotu Mic. Termenul de finalizare a lucrărilor este 15 decembrie;

$1·        Începând cu 18 noiembrie se desfăşoară transportul stâlpilor de metal pentru noua piaţă, urmând ca până la data de 15 decembrie aceştia să fie montaţi. A fost semnat şi acordul cu proprietarul construcţiei rămase în piaţă, care va putea fi astfel demolată, pentru a nu obstrucţiona lucrările.

$1·        Printre cele 15 puncte de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al Municipiului Lugoj, se va afla propunerea de aprobare a Studiului de fezabilitate pentru executarea de parcări în Micro 3 (blocurile 24 – 25) şi cea privind aprobarea  Studiului de fezabilitate şi a devizului general pentru reabilitarea clădirii din Piaţa Josif Constantin Drăgan, nr. 5.

$1·        Sâmbătă 23 noiembrie, se va deschide la Sala de sport „Lavinia Miloşovici” o Expoziţie columbofilă. Organizatori, alături de Primăria Municipiului Lugoj, sunt Federaţia Asociaţiilor Columbofile de Agrement şi Sport din România şi Asociaţia „Porumbelul 1929” Lugoj.

Pentru al treilea an consecutiv, administraţia locală va organiza la trecerea dintre ani, o petrecere de Revelion în aer liber. Aceasta va avea loc în Piaţa Victoriei, din faţa Primăriei, unde sunt aşteptaţi să participe toţi lugojenii care doresc să treacă în noul an într-o atmosferă de muzică şi distracţie.

Petrecerea Revelionului 2013 – 2014 va începe pe 31 decembrie, la ora 22:30, şi se va prelungi până după miezul nopţii. Pentru întreţinerea atmosferei, vor susţine concerte trupele Reversed Band din Lugoj, Burning Table din Timişoara şi Cezar Costescu din Lugoj.

Dacă despre trupa Reversed şi Cezar Costescu nu mai sunt multe de spus, fiind prezenţe binecunoscute pentru publicul lugojean, vom oferi câteva repere privind activitatea trupei vedetă invitată să întreţină atmosfera ultimei ore din anul 2013 şi anume trupa Burning Table din Timişoara.

Povestea formaţiei a început în noiembrie 2011. După o lungă carieră în ultimii 25 de ani în diferite proiecte(Survolaj, Jais, Baraka, Blazzaj, Crossroads), nucleul format din Zsolt Szabo (chitară), Levi Molnar (tobe), Nagy Bogy (voce) şi Ştefan Czifrak au decis să pună bazele Burning Table, debutul lor devenind una dintre cele mai notabile apariţii ale anului. Evoluţia trupei s-a concretizat mai apoi prin plecarea lui Ştefan şi adăugarea a doi noi membri: Răzvan Marcuci (bas) şi Saşi Vuşcan (chitară, synts, programare).

Dorinţa artiştilor este de a cânta şi scrie muzica ce îi reprezintă în acest moment, un amestec de rock alternativ combinat cu electronica, ce lasă notele şi ritmul să exprime starea lor de spirit. Stilul abordat are influenţe din partea unor trupe celebre, de la Pink Floyd, la Porcupine Tree, la Audioslave, Stone Temple Pilots, NIN, Muse, Alice in Chains, Rage Against The Machine, Pearl Jam. În acest an trupa a cântat la Bucureşti în deschiderea legendarei formaţii britanice The Animals şi a concertat atât în ţară cât şi în Austria, Ungaria şi Serbia.

Sursa foto: ziarulactualitatea.ro