Bătaie ca-n codru în Arad între firma Piroș Security și Elite Bodyguard Team

Spread the love

Loading

În ziua de 13 septembrie 2018 în Arad a avut loc un incident violent. Nouă angajați ai firmei de pază Elite Bodyguard Team s-au năpustit cu sălbăticie asupra lui Cristian Horoba, șeful pază pe Arad de la Firma Piroș Security  și l-au bătut crunt lovindu-l cu pumnii și cu picioarele. Firma Piroș Security făcea paza pe timp de noapte la târgul Agromalim în complex Arad expo. În urma cestor violențe Cristian Horoba a suferit mai multe zile medicale.

Agresiunea violentă a fost trecută cu vederea de mass-media, iar Poliția din Arad a împrăștiat versiunea că a fost un conflict între două firme concurente.

Deși în Codul Penal actualizat există art. 193 care prevede pedeapsa de la 3 luni la 2 ani sau amendă pentru acțiuni cu violență, până în acest moment ancheta trenează, se trage din timp, poate cel agresat va face pace și își va retrage plângerea. Nici art. 198 nu a fost luat în considerare de anchetatori, care se referă la participarea a mai multor persoane la o acțiune violentă. 

Ce este mai ciudat, versiunea privind acest conflict că a fost o reglare de conturi între două firme de securitate a fost răspândită de oamenii legii, ei acoperind faptul că cei nouă bătăuși au încălcat legea și vor răspunde pentru infracțiunile lor. 

Într-un cuvânt, Poliția din arad dă semne că favorizează faptele și infracțiunile comise de firma Elite Bodyguard Team. F

Până la această dată această firmă nu a prezentat scuze public și nici nu a anunțat că i-a dat afară pe cei nouă agenți de securitate vinovați de acte de violență.

Și mai ciudat este faptul că nu a fost arestat niciunul dintre cei nouă borfași, în haine de agenți de securitate, ținând cont că cel care a condus agresiunea,  Cosmin Cotarcă, o cunoștință mai veche a polițiștilor arădeni, acuzat în trecut pentru șantaj și sechestrare de persoane, este liber și protejat de poliție.

Toate aceste lucruri adunate la un loc arată cu degetul că Poliția județului Arad și Poliția Municipiului Arad protejează INFRACTORII și firma Elite Bodyguard Team, care prin această agresiune a devenit o firmă care instigă la infracțiuni violente și protejează infractorii.

Așteptăm ca organele de ordine să-și revină din amnezie și să acționeze în conformitate cu legea și să nu mai inventeze scuze pentru a nu cerceta o agresiune violentă asupra unui cetățean din România.  N. Toma