Berea curge … la Oktoberfest, Festivalul Berii din München. Cel mai frumos, cel mai mare și cel mai important festival din lume. Cea de-a 188-a ediție se desfășoară până pe 3 octombrie și atrage, de obicei, aproximativ 6 milioane de vizitatori în fiecare an

Spread the love

Loading

Berea curge și milioane de oameni vin în capitala bavareză pentru a sărbători deschiderea oficială a Oktoberfest.
Cu strigătul tradițional „O’zapft is” – „E tapped” – primarul Dieter Reiter a introdus robinetul în primul butoi sâmbătă la prânz, deschizând oficial festivitățile de 18 zile.
Petrecăreții îmbrăcați în rochii tradiționale de lederhosen și dirndl s-au dus sâmbătă dimineața la festivalul din München, umplând zecile de corturi tradiționale în așteptarea primei lor cani de bere de 1 litru (2 halbe).
Cu câteva minute înainte ca primul butoi să fie deschis, în uralele mulțimii, guvernatorul bavarez Markus Soeder i-a întrebat pe festivalieri dacă sunt pregătiți pentru Oktoberfest să înceapă.
„Pot să spun un singur lucru: acesta este cel mai frumos, cel mai mare și cel mai important festival din lume”, a spus el.
Oktoberfest, cea de-a 188-a ediție, se desfășoară până pe 3 octombrie și atrage, de obicei, aproximativ 6 milioane de vizitatori în fiecare an. Evenimentul a fost omis în 2020 și 2021, deoarece autoritățile s-au confruntat cu COVID-19, dar a revenit în 2022.
O cană de 1 litru costă între 12,60 euro și 14,90 euro (de la 10,86 la 12,84 lire sterline) anul acesta, o creștere de aproximativ 6% față de anul trecut.

SURSA se poate citi AICI

Tagged: