Bild, cel mai renumit ziar din Germania, susţine că a aflat planul secret al lui Putin: Cum va cuceri Europa?

Spread the love

Loading

bild zeitung sustine

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat acumularea de efective militare secrete în ţări vest-europene, inclusiv în Germania, grupurile de elită putând fi activate în caz de necesitate, afirmă surse citate de revista germană Bild.

Informaţiile au fost obţinute de publicaţia germană Bild din surse din cadrul serviciilor secrete şi din cartea „Războiul ascuns al lui Putin”, scrisă de biograful liderului de la Kremlin, Boris Reitschuster.

 

Conform surselor citate, Rusia are „grupuri combatante secrete” în multe ţări vest-europene, inclusiv în Germania.

Este vorba de membri ai Serviciului rus de informaţii militare (GRU) specializaţi în operaţiuni de comando, care, în caz de necesitate, pot fi activaţi să desfăşoare operaţiuni.

Militarii ruşi ar urma să fie aprovizionaţi cu armament de unităţi de elită ale Forţelor aeriene.

„Aceste grupuri de luptă sunt un instrument principal de care dispune Vladimir Putin în eventualitatea unui conflict militar cu Occidentul”, confirmă biograful Boris Reitschuster pentru revista Bild.

Conform surselor citate, efective secrete ruse sunt în multe ţări vest-europene, inclusiv în Germania, Cehia şi Elveţia, unii membri fiind infiltraţi în serviciile de securitate statale. Efectivele secrete ruse efectuează în mod constant exerciţii militare în Alpii elveţieni, precizează Bild.

Serviciile secrete occidentale ar fi identificat în ultimul an cel puţin 300 de indivizi suspectaţi că ar fi membri ai Serviciului rus de informaţii militare (GRU).

 

Sursa: Bild susţine că a aflat planul secret al lui Putin: aşa va cuceri Europa