Biserica “Sfânta Ana” din Galați în straie de sărbătoare, la hram

Spread the love

Loading

Autor: Mioara BACIU/UZPR

Sâmbătă, 9 septembrie a avut loc Hramul Bisericii Sfânta Ana din Galați, al cărei Preot paroh este Ion Jalbă, de-o modestie rar întâlnită şi care, chiar transpune in practică teoria creştină. Aici păstoresc Preotul Zlate Daniel și Preotul Ionel Rusu, care este și poet, jurnalist, eseist, doctor în teologie.

Enoriașii l-au avut în mijlocul lor, pe Înalt Preasfințitului Casian, care a rostit o prelegere despre Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana, despre modelul de familie creştină în cadrul căreia copii sunt crescuți cu dragoste, a rostit îndemnuri la bunătate, unitate, identitate religioasă.

Părinții care sunt prezenți în mod frecvent la biserică, au făcut un obicei de a-și aduce și copii cu ei, indiferent de vârsta lor. Se asigură astfel, perpetuarea obiceiului de a merge la biserică, de a îmbrățișa și a duce mai departe credința creștin ortodoxă. Costumele populare au fost la mare cinste.

Cu acest prilej, biserica a oferit ghiozdane şi rechizite pentru noul an şcolar, prin programul eparhial ”Hristos în şcoală”, unui număr de 25 elevi de la Şcoala Nr. 17 din Galaţi.

Fenomenul religios își atinge menirea, dacă teoria religioasă se transpune în practică și capătă sens dacă împlinește viețile noastre.

Imediat după slujbă, ÎPS Casian a purces în mijlocul copiilor participanţi la programele catehetice ale parohiei Sfânta Ana, vizitând apoi expoziţia de obiecte tradiţionale româneşti şi atelierele de creaţie cu realizările copiilor.

În final a adresat cuvinte de apreciere pentru slujitorii jertfelnici care desfăşoară activităţi cu specific tradiţional și religios, dar şi copiilor care participă la ele.

Parohia ”Sf. Ana” desfăşoara constant activităţi educative şi recreative în cadrul “Şcolii de vară”, incluzând 60 de copii, activitatea finalizandu-se anul acesta cu o excursie gratuită în Munţii Buzăului. În atelierele de creație se găsesc o sumedenie de lucruri realizate de către copii. Astfel își descoperă, își dezvoltă și își materializează  multiple abilități.

Parohia, cu sprijinul membrilor Consiliului şi Comitetului parohial şi a tinerilor voluntari, nu uită nici familiile nevoiașe arondate acesteia, oferindu-le periodic, nu doar in ziua hramului, pachete cu alimente neperisabile, necesare traiului de zi cu zi.

 

Tagged: