Băsescule, nu auzi cum zdrăngănesc cătușele!

Spread the love

Loading

Se pare că majoritatea parlamentară a prins curaj și s-a deșteptat. Cererea de demisie a fost trimisă la Comisia Europeană și la toate statele membre ale Uniunii Europene.
Ce mă amuză invențiile Monicăi Macovei și ale lătrătorilor lui Băsescu: cartianu, colonelul turcescu, cristoiu și alții. Invențiile lor sunt demne de Urzica și pot fi trecute în Cartea recordurilor la capitolul cele mai bizare aberații ale unor jurnaliști scăpați de sub control. Firește, control mintal. Locul lor e la Casa de Nebuni. Clar!

basescu la parnaie
Parlamentul a adoptat, miercuri, declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, urmare a scandalului în care e implicat fratele său.

Plenul comun al celor două Camere a adoptat declaraţia cu 344 voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi 17 abţineri, în condiţiile în care parlamentarii PDL şi PMP au absentat, iar UDMR s-a abţinut de la vot.

Adoptarea declaraţiei de către Parlament nu are consecinţe juridice.
Preşedintele Traian Băsescu va participa joi și vineri la lucrările Consiliului European.
„Declaraţia adoptată a fost transmisă membrilor Consiliului European, şefi de stat şi de Guvern ai statelor membre ale Uniunii Europene, prin intermediul misiunilor diplomatice ale României în statele respective”, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaţilor.

Declaraţia politică a fost citită în plen de către senatorul PSD Gabriela Firea:

„Având în vedere atingerea gravă şi iremediabilă adusă instituţiei prezidenţiale prin implicarea fratelui preşedintelui în fapte de corupţie extrem de grave, precum şi relaţia acestuia cu persoane care aparţin unor grupuri de crimă organizată foarte periculoase care au fost folosite în interes electoral şi de către preşedintele României, lunând în considerare implicarea aflării adevărului şi înfăptuirii actului de justiţie prin invocarea imunităţii preşedintelui României în mai multe cazuri aflate în cercetare, în scopul garantării prestigiului şi independenţei justiţiei în faţa cetăţenilor României prin eliminarea oricărei suspiciuni de influenţare sau favorizare a apropiaţilor de către păreşedintele ţării, persoana a cărui atribuţie constituţională este numirea sau revocarea din funcţie a magistraţilor, precum şi a conducătorilor parchetelor şi instanţelor de judecată, ţinând cont de realitatea politică la nivel regional şi european şi îngrijoraţi de impactul imens pe care scandalul legat de implicarea preşedintelui României îl are în planul credibilităţii statului român, al capacităţii de a fi un partener solid de dezbatere, negociere şi decizie a participării României menite să contribuie la stabilitatea şi securitatea ţării noastre în regiune, caz în care este imperios necesar ca reprezentarea statului român să se bazeze pe instituţii puternice asupra cărora să nu planeze suspiciuni din zona combaterii crimei organizate, Parlamentul României, instituţia fundamentală a democraţiei, ce are principala atribuţie constituţională reprezentarea intereselor cetăţenilor României, în conformitate cu textul Constituţiei României şi cu Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, adoptă prezenta declaraţie politică: Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu mai este îndreptăţit să asigure prestigiul, independenţa şi legitimitatea funcţiei prezidenţiuale, motiv pentru care să-şi asume de îndată demisia din funcţia de preşedinte al României”.

În timpul şedinţei, care a durat mai puţin de jumătate de oră, au mai luat cuvântul preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, deputatul PNL Ludovic Orban şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
La şedinţă au participat 338 de parlamentari, din totalul de 575, printre care şi premierul Victor Ponta şi miniştrii Gabriel Oprea, Rovana Plumb, Mircea Duşa, Doina Pană, informează Mediafax.
Premierul a stat în banca parlamentarilor, alături de liderul grupului PSD, Marian Neacşu, la fel şi ceilalţi miniştri, care nu s-au aşezat la prezidiu, în banca destinată membrilor Guvernului.
Parlamentarii PDL nu au participat la şedinţă, iar cei ai PMP au protestat pe holurile Parlamentului, afişând copii ale „bileţelului roz” trimis de Călin Popescu Tăriceanu lui Traian Băsescu în urmă cu 8 ani.

Sursa: antena3.ro
Sursa foto: Agerpres, constantingheorghe.blogspot.com, baselandia.wordpress.com,
searchnewsglobal.wordpress.com, gicacontra.eu, obiectiv.info