București: O explozie într-un club. 27 de tineri au murit și 162 au suferit arsuri grave

Spread the love

Loading

27 de tineri au murit si 146 au suferit arsuri grave

 

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seară, în jurul orei 23, în clubul Colectiv din Capitală.

Bilanțul provizoriu este unul îngrozitor: 27 persoane decedate și alte 162 au suferit arsuri grave. Răniții au fost transportați la mai multe spitale din Capitală. Zeci de ambulanțe și echipaje SMURD și toate autospecialele ISU București-Ilfov au acordat ajutor la fața locului.
Ancheta incendiului de la clubul Colectiv a fost preluată de Parchetul General.
Toată noaptea au fost efectuate și audieri la sediul Poliției Capitalei. Printre cei audiați se numără și administratorii societății care deține clubul.
Nu exista niciun fel de autorizare de la ISU pentru spectacolul pirothenic de aseară. Cei mai mulţi răniți au fost transportaţi la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arşi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alţi răniţi au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Colţea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar şi la Spitalul Judeţean Ilfov.

Un bilanț arată că 162 de persoane au fost transportate la următoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arși, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Județean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colțea, Budimex și Spitalul Grigore Alexandrescu.

La Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, din Capitală, autopsiile tinerilor decedați în incendiul din clubul Colectiv s-a desfășurat într-un ritm alert, pentru a se oferi informații anchetatorilor.
Din primele cercetării, medicii care efectuează autopsiile susțin că majoritatea tinerilor au murit uciși de aerul fierbinte inhalat și sufocați de fumul dens creat de arderea tavanului. Mulți dintre ei aveau ochii arși, corneele distruse.

Incendiul ar fi izbucnit de la materialele pirotehnice pregătite pentru show. Flăcările de la artificii au cuprins un stâlp din club și s-au extins cu repeziciune de la buretele care antifona încăperea, din cauza spațiului mic și a materialelor din jurul scenei. Tavanul s-ar fi prăbușit peste tinerii aflați în club.
Echipele de intervenție au ajuns la locul tragediei de la clubul Colectiv în 11 minute.

În clubul respectiv urma să aibă loc un concert al trupei Goodbye To Gravity, iar alături de aceasta urmau să urce pe scenă și artiști români.

incendiu in clubul colectiv
Incendiul de vineri seară în urma căruia 27 de persoane și-au pierdut viața reprezintă o tragedie fără precedent, care a generat o intervenție fără precedent, fiind mobilizate 28 de mașini ale serviciului de ambulanță.
Procurorii vor stabili şi dacă organizatorul concertului avea dreptul să folosească materiale pirotehnie şi dacă în acest sens exista un aviz de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
În anchetă se va avea în vedere şi dacă organizatorii aveau un plan de evacuare în cazuri de urgenţă, dacă uşile de evacuare putea fi uşor accesibile şi dacă în club erau mai multe persoane decât permite suprafaţa sălii.
Prioritatea anchetatorilor în acest moment, în cazul incendiului din clubul bucureştean Colectiv, soldat cu 27 de morţi şi 146 de răniţi, este identificarea victimelor, urmând ca apoi să fie audiaţi răniţii care pot vorbi cu anchetatorii.

Sursa: mediafax.ro, libertatea.ro, agerpres.ro