Cascada El Capitán – o cascadă de foc

Spread the love

Loading

În Parcul Naţional Yosemite din California, S.U.A.,

există o cascadă unică în lume 

cascada de foc2Zona a fost decretată «Parc Naţional» în 1890 și are o suprafaţă de 1200 kilometri pătrați. Cascada se numește El Capitán și unicitatea ei poate fi văzută doar două săptămâni pe an, la sfârșitul lunii februarie.

Această spectaculoasă cădere a unui râu de foc este creată de reflexele razelor solare, care în această perioadă din an cad asupra apei sub un unghi specific. 

Pentru a fotografia momentul, fotografii trebuie să se înarmeze cu foarte multă răbdare, în așteptarea momentului propice, pentru capturarea acestui fenomen. La apariția acestui atât de mult   așteptat fenomen o serie de factori vor trebui să conlucreze simultan : 

1° – formarea căderii de apă – ea are loc atunci când apa sau gheața se adună în vârful muntelui. În principiu, apa și geața se adună în lunile decembrie și ianuarie, și cand se apropie sfârșitul lunii februarie, fenomenul poate fi fotografiat.  

2° – unghiul specific al razelor solare ce se reflectă în căderea de apa – Soarele trebuie să fie într-o anumită poziție pe cer. Acest lucru se întâmplă doar în ultimile zile din februarie, la o ora apropiată crepuscului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *