Când se redeschid școlile? Răspunsul Monicăi Anisie, ministrul Educației

Spread the love

Loading

Demnitarul de la Educație nu a avansat încă o dată certă pentru reluarea cursurilor și revenirea copiilor în sălile de clasă.

Ministerul Educației ia în considerare mai multe scenarii pentru revenirea elevilor în școli. Acest lucru se va întâmpla însă doar când vor fi luate toate măsurile pentru a fi asigurată siguranța elevilor.

„Trebuie să ne gândim întâi de toate la siguranța și sănătatea copiilor noștri când vom lua decizia revenirii la școală, trebuie să luăm și măsurile ca toți copiii să fie în siguranță. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie prudentă, controlată și treptată, în condiții de maximă siguranță”, a spus Anisie.

O variată luată în calcul este ca în primul rând să revină la școală elevii din clasele terminale, care au de susținut Bacalaureatul sau Evaluarea Națională.

Monica ANisie, ministrul Educației și Cercetării, a declarat că sunt mai mult planuri pentru reluarea cursurilor, dar că lucrurile se schimbă de pe o zi e alta și că totul depinde de evoluția cazurilor de coronavirus.

Demnitarul a subliniat că părinții trebuie să înțeleagă că, pe primul loc se află siguranța elevilor.

Tagged: