Căpușarea bugetului pentru sănătate, deloc generos din păcate, și extorcarea românilor aflați în suferință de către SRI

Spread the love

Loading

O PROBLEMĂ GRAVĂ DE SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ:
Subminarea sistemului sanitar de către SRI

Avem parlamentari fricoși, cea mai mare parte, iar unii dintre ei suspectați că sunt ofițeri sub acoperire SRI sau SIE. De ce spun asta? Simplu, pentru că nu iau măsuri legislative împotriva abuzurilor SRI și în general al serviciilor secrete care și-au depășit atribuțiile prevăzute de lege și au devenit manipulatori politici.

Au încîlcat Constituția când s-au implicat în justiție și au fost lăsați în pace cu salarii generoase nemeritate și pensii pe măsură. Reproduc un articol publicat pe site-ul cotidianul.ro și sper ca fiecare roman care îl citește să fie măcar indignat și această stare a lui să transmit și altora, că numai printr-o supărare la nivel national putem scăpa de acest BLESTEM numit SRI, SIE etc.
Trezește-te popor roman până nu-i târziu!

„Pandemia de coronavirus a arătat din plin cât de precară este starea spitalelor din România, începând de la dotarea acestora cu aparatură și echipamente și până la asigurarea medicamentelor de strictă necesitate sau a banalilor dezinfectanți și a banalelor măști de protecție. Pentru toate acestea, o importantă vină o are SRI, care a fost vreme de mai bine de un deceniu un adevărat jupân al sistemului sanitar din România. Sub leadership-ul George Maior (director)- Florian Coldea (prim-adjunct al directorului), prin firme mai mult sau mai puțin acoperite, SRI s-a ocupat de construirea sau renovarea de spitale, furnizarea de aparatură și echipamente medicale, medicamente și dezinfectanți. Mai mult, SRI a preluat controlul asupra Casei Naționale de Sănătate, prin instalarea unor președinți marionetă sau săgeata în fruntea acestora.

Medicare, mii de contracte și zeci de milioane de euro pe veresie cu SRI
În ultimii 30 de ani, respectiv din 1990 până în prezent, în România au fost construite doar două spitale noi din fonduri publice: spitalul SRI de la Balotești-Ilfov, care a fost finalizat în 2011, și spitalul orășenesc de la Mioveni-Argeș (localitatea în care se află sediul fabricii de autoturisme Dacia-Renault), care a fost inaugurat în 2019. Ambele spitale au fost construite și dotate de firme aflate sub controlul SRI. Astfel, în construirea și dotarea spitalului SRI de la Balotești, care a costat peste 45 de milioane de euro, a fost implicată firma Medicare Tehnics SRL, la care președinte-director general era și este un văr primar al fostului șef operativ al SRI, George Tudor Coldea, originar din Cluj-Napoca. În 2006 SRI a declanșat o veritabilă operație de poliție politică împotriva redacției Jurnalului Național, pentru a afla sursele de informații, după ce acest ziar a publicat un articol privind modul în care a fost construit și dotat spitalul de la Balotești. Operația a fost condusă de generalul Sorin Cozma, pe atunci șeful Direcției de Securitate Economică din SRI și unul din oamenii cei mai de încredere ai generalului Coldea. Tot Medicare Tehnics a câștigat contractul de construire a spitalului din Mioveni, în valoare de peste 55 milioane de euro. Mai mult decât ilustrativ este că, în perioada în care generalul Coldea a fost șeful operativ al SRI, firma vărului său a câștigat nu mai puțin de 5.000 (cinci mii) de contracte de furnizare de echipamente și medicamente cu unități spitalicești de stat, din care 4.000 cu încredințare directă, valoarea totală a acestora ridicându-se la circa 85 milioane de euro.
Într-un interviu acordat în 2017 dupa eliberarea din funcție și trecere sa în rezervă, generalul Coldea a încercat să-l renege pe vărul sau de la Medicare Tehnics, negând orice legătură de rudenie cu acesta. Legătura dintre cei doi Coldea este însă certă. Am devoalat printr-o declarație politică din 2010 că, în cursul anului respectiv, președintele și un vicepreședinte al Consiliului Judetean Satu Mare mi-au semnalat că șeful Direcției Județene a SRI , colonelul Ștefan Cosarca, s-a prezentat la sediul forului administrativ județean împreună cu George Tudor Coldea, și că subalternul local al generalului Coldea a insistat ca vărul generalului Coldea să fie sprijinit în livrarea de echipamente și medicamente pentru unitățile spitalicești aflate în subordinea Consiliului. Păstrez și acum cartea de vizită pe care vărul generalului Coldea i-a lăsat-o președintelui Consiliului Județean Satu Mare cu acea ocazie, pentru a fi contactat, fapt pe care l-a așteptat în zadar. Conform unui articol publicat recent de istoricul Marius Oprea pe Mediafax, firma Medicare Tehnics a obținut de la Consiliul Județean Ilfov, condus de liberalul Marian Petrache, un apropiat al fostei dar și al actualei conduceri a SRI, contractul de reabilitare, modernizare și echipare a Spitalului Județean de Urgență Ilfov, în valoare de 11,5 milioane de euro, în asociere cu alte doua firme controlate de SRI: General Service Grup 98 și Vavian Trading.

Afacerile SRI-oase ale profesorului Matei și elevului Dracea
Potrivit lui Marius Oprea, firma General Service Grup 98 aparține și este administrată de Victor Matei, profesor de sociologie la Academia Națională de Informații, unde preda „Managementul crizelor”, deși în acte figurează ca patron tatăl sau în vârstă de 89 de ani. Cu grija deosebită și cu înalta protecție a SRI, alături de contractul cu Consiliul Județean Ilfov, firma profesorului de la Academia SRI a obținut alte 50 de contracte cu statul, în valoare de 40 milioane de euro, atât cu instituții spitalicești, ca Institutul Oncologic „Constantin Trestioreanu” și Institutul Național de Endocrinologie C. I. Parhon, cât și cu alte instituții publice sau agenți economici cu capital de stat, ca Primăria Municipiului București (pentru consolidarea și restaurarea Observatorului Astronomic), Metrorex, RATB, Apa Nova, Poșta Română, Agenția Națională pentru Locuințe, Registrul Auto Român, Teatrul Metropolis, s.a. Intrepridul profesor a primit inclusiv o pleașcă de la SRI, respectiv contractul de reabilitare și modernizare a căminului-garnizoana Maramureș-Olimp, pe care acest serviciu secret îl deține pe litoralul Marii Negre, lucrare în valoare de circa 21 milioane de lei, care a fost executată în 2016.

Firma Vavian Trading aparține junelui întreprinzător Andrei Mihai Dracea, care s-a născut și a studiat medicina la Moscova, dupa care a derulat afaceri discrete în zona medicală din România, tinzând să devină un tânăr oligarh pe plaiurile mioritice, conform dezvăluirilor făcute de fostul deputat PSD Cristian Rizea în recenta sa carte „Spovedania lui Rizea”. Succesul acestui Dracea s-a datorat în prima fază relației sale apropiate cu fostul director al SRI, George Maior, care l-a conectat cu afacerile din zona medicală prin primul sau consilier Nicolae Sergiu Ciobanu (care era și finul sau), un adevărat brooker în această zonă, care l-a combinat cu profesorul Victor Matei. Întrepridul Dracea a continuat să aibă succes, chiar mai mare, și după eliberarea din funcția de director al SRI a protectorului său George Maior la începutul anului 2015 și după arestarea pentru trafic de influență a fostului prim-consilier al acestuia în toamna anului 2017, într-un dosar instrumentat de DNA, în care a fost arestat și președintele de atunci al Casei Naționale de Sănătate, Marian Burcea, pentru abuz în serviciu. În timp ce profesorul Matei și firma sa au dispărut din peisajul afacerilor medicale, Dracea a continuat să prospere grație protecției oferite în continuare de fostul șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea, și de omul acestuia din actuala conducere a SRI, generalul cu apucături de Don Juan și cu nume păsăresc, Adrian Ciocârlan.
Astfel se explică ascensiunea sa din ultimii doi ani, caracterizată printr-o tendință de monopolizare a afacerilor din domeniul medical. Anul trecut a câștigat 28 de contracte, în valoare de aproximativ 80 milioane de lei, o mare parte din bani venindu-i fără licitație publică, doar prin concurs de oferte, de la Spitalul de Urgență Sfântul Ioan din Capitală. Anul acesta firma lui Dracea, Vavian Trading, a devenit arhicunoscută publicului din dezvăluirile de presă legate de contractele în serie pe care le-a câștigat cu spitalele în perioada pandemiei de coronavirus, nu mai puțin de 80, toate prin încredințare directă. Junele oligarh creat și protejat de SRI a devenit „unul dintre oamenii de casă ai sistemului din Sănătate”, cum a fost descris de Rizea. Alături de firma profilată pe furnizarea de medicamente și echipamente medicale, Dracea mai deține șapte firme pe numele său, care activează în țară și în străinatate, tot în domenii foarte profitabile, că salubritatea (a preluat cunoscută și favorizata firmă Romprest, cu sprijinul protectorilor săi de la SRI) sau afacerile imobiliare. Așa cum plastic l-a etichetat Marius Oprea, recent desconspiratul Dracea a devenit, sub pulpana SRI, „regele gunoaielor” și „împăratul spitalelor” din România. Conform unor surse din SRI, Dracea este actualmente săgeata generalului Adrian Ciocârlan, care ocupă funcția de adjunct al directorului SRI, Eduard Helwig, din 2017. O dovadă accesorie în acest sens este faptul că amândoi sunt îmbrăcați de incisiva modistă Dana Budeanu.

Acapararea Casei Naționale de Sănătate
SRI și-a extins controlul și asupra Casei Naționale de Asigurări de Sănătate sub conducerea lui Maior și Coldea, impunând în fruntea acesteia președinți sau directori marionetă sau săgeată, pentru a lua partea leului și din afacerile cu medicamente, care au devenit cele mai profitabile la nivel planetar, depășindu-le pe cele cu arme sau cu droguri. Astfel, în ultima guvernare a PDL (2009-2012) a fost impus președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate Lucian Dța, care a făcut jocurile președintelui Traian Basescu, ale cuplului Elena Udrea-Dorin Cocoș și ale șefului operativ al SRI, Florian Coldea. După ce a ajuns la guvernare PSD, premierul Victor Ponta și directorul SRI, nașul George Maior, l-au promovat în diverse funcții în sistemul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pe generalul în rezervă Marian Burcea, inițial un apropiat al nașei Maior, pe care a operat-o la ochi în calitate de medic oftamolog. În martie 2017 generalul Burcea a fost numit președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate de catre premierul Sorin Grindeanu, dar la începutul lunii septembrie a fost arestat într-un dosar instrumentat de DNA, pentru abuz în serviciu constând în decontări fictive de medicamente în valoare de circa 3 milioane de euro. Și Lucian Duța a ajuns în ghearele DNA, fiind trimis în judecată în 2018 pentru luare de mită în suma de 6,3 milioane de euro în perioada în care a fost președintele Casei Naționale de Asigurare de Sănătate. Procesul lui Duța se apropie de final la Tribunalul București, care este prima instanță, iar, conform unor apropiați, acesta amenință că, dacă va fi condamnat, va face dezvăluiri despre implicarea lui Băsescu și Coldea în afacerile instituției pe care a condus-o. Lăcomia SRI a fost atat de mare încât nu a lăsat să-i scape nici afacerea cu banalii dezinfectanți pentru spitale, pe care a preluat-o, în mare parte, prin firma Hexi Pharma, care a livrat produse foarte diluate și al cărei patron scriptic, Dan Condrea, era păpușat de doi generali SRI apropiați de Coldea. Sugestiv pentru stilul de lucru al SRI este că patronul Condrea sfârșit-o trist, sinucigându-se după ce a fost demarată o anchetă penală împotriva sa de către Parchetul General.
Căpușarea bugetului pentru sănătate, deloc generos din păcate, și extorcarea românilor aflați în suferință de către SRI au devenit realitati evidente, dureroase și scandaloase. Deviza „Patria a priori” a fost înlocuită cu „Banii vorbesc”. Precarizarea, fragilizarea și se poate spune chiar subminarea sistemului sanitar din România au devenit evidente în contextul actualei pandemii de coronavirus. SRI, ca organ al statului care are menirea să fie principalul apărător al siguranței naționale, a creat astfel o gravă problemă de siguranță naționala, care ar trebui supusă unei analize a CSAT, unei anchete parlamentare și unei anchete penale a DNA, DIICOT sau Parchetului General. O implicare a CSAT este puțin probabilă în condițiile în care președintele României este suspectat că ar fi fost colaborator al Securității înainte de Revoluție și se află acum la cheremul serviciilor secrete, șeful Guvernului este fiu de securist, iar ministrul de interne este bănuit și el că ar fi colaborat cu sinistra poliție politică comunistă. Și demararea unei anchete parlamentare este puțin probabilă în condițiile în care liderii principalelor partide de opoziție, Marcel Ciolacu (PSD), care este și președintele Camerei Deputatilor, și Victor Ponta (Pro Romania), au fost ofițeri acoperiți, unul al SRI, celălalt al SIE. Nu întrevăd nici declanșarea unei anchete penale având în vedere lipsa de curaj și de rectitudine a actualilor șefi ai DNA, DIICOT și Parchetului General. Astfel că rămânem doar cu constatatarea că în al doilea deceniu negru sau obsedant din perioada postbelica (2007-2017), după 1947-1957, SRI a încălecat nu numai intimitatea ci și sănătatea românilor, punând hățurile și pe sistemul medical, alături de justiție, administrație, presă și mediu de afaceri. Așa ne trebuie dacă am redevenit un popor vegetal ori am fost transformați într-o gloată cu smartphone.”
Valer Marian

Sursa – Subminarea sistemului sanitar de către SRI

Tagged: