Cargo Robot – un vehicul de marfă autonom care transportă lucrurile tale

Spread the love

Loading

robot gita autonom

Gita, se pronunță „Jee-ta”, ceea ce înseamnă „excursie scurtă în limba italiană”, este un vehicul inteligent, cu o personalitate de comunicare – ceea ce face perfect pentru turiști.

Cunoscutul producător Piaggio, prin laboratorul firmei italiene din Boston Fast Forward C & D, a prezentat un robot personal cu două roți. Un vehicul care poate transporta lucrurile tale și se poate deplasa afară și în interior. Este conceput să urmeze o persoană care merge pe jos.  Robotul numit Gita are o înălțime de 66 cm și are o capacitate de transport de 18 kg și este capabil să se deplaseze în mod autonom într-un mediu. Robotul este legat de un operator uman, prin conectarea la o curea albă cu senzori pe care utilizatorul o poartă.

 

Utilizatorii pot, de asemenea, să stabilească o harta cu puncte de referință. Gita se va opri la timp ce se deplasează pe cont propriu și utilizează aparate de fotografiat și se folosește de un sistem cu ultrasunete, pentru a găsi gama pentru a „vedea” și de a evita obstacolele în calea sa.

Sursa: roboticgizmos.com, en.mogaznews.com