Cartea ”TABLETE pentru neuitare” a primit Premiul Ligii Scriitorilor din România pe anul 2021, din 9 nominalizări, la secțiunea ”Cartea de memorialistică și spiritualitate”

Spread the love

Loading

Premiile Ligii Scriitorilor pentru cărțile apărute în anul 2021

Liga Scriitorilor premiază an de an cele mai bune produse editoriale care au văzut lumina tiparului în anul editorial precedent. Pentru această ediție au fost luate în considerare cărțile sosite pe adresa conducerii naționale a LSR pentru jurizare până la 28 ianuarie 2022, reprezentând 227 cărți, făcându-se câte trei selecții pentru fiecare gen literar și în final au fost stabilite cărțile câștigătoare.
Cele 227 de titluri de cărți și reviste selectate au apărut sub siglele unui număr de 213 de edituri din 13 orașe din țară, chiar în condițiile precare de izolare, sau poate tocmai de aceea, unii scriitori au fost prolifici, au scris și au publicat și în anul 2021 lucrări reprezentative.
Ținând cont de faptul că aceste cărți au fost scrise în interiorul Limbii Române, premiile s-au acordat exclusiv pe baza criteriului valoric, indiferent de apartenența la vreo organizație profesională a autorilor. Liga Scriitorilor, militând consecvent pentru promovarea spiritului democratic în lumea literară, a adoptat acest principiu încă de la înființare, în 2006, prin Statut.
Juriul, format din scriitorii Iulian Patca (președintele juriului), Ionuț Țene, Gavril Moisas, Voichița Pălăcean Vereș și Ion Constantinescu, reunit în ședința din 26 ianuarie 2022, a hotărât premierea celor mai bune cărți apărute în anul editorial 2021, astfel:

7- Premiul pentru “Cartea de memorialistică și spiritualitate- din 9 nominalizări “:

GHEORGHE GIURGIU: “Tablete pentru neuitare. “
Editura Risoprint, Cluj-Napoca, 2021.
Autorul este din Dej, județul Cluj.
Pentru cele aproape 400 de pagini de radiografie culturală, de eseuri, jurnale, cronici și proză scurtă umoristică, cu fapte de viață representative din ultimile cinci decenii și cu o documentare literară fără cusur.

Tagged: