Cea mai crudă ceremonie, pentru demonstrarea bărbăției, într-un trib din junglele din Papua – Noua Guinee

Spread the love

Loading

omul crocodil1

Artistul canadian John Fairfull este unul dintre puținii occidentali care a participat la o ceremonie de bărbăție agonizantă în junglele din Papua – Noua Guinee și a scăpat cu viață. 

 

Au mai încercat și alte persoane ceremonia și au murit în timpul șocului sau de infecție. 

omul crocodil2

În timpul unei călătorii prin Asia de Sud-Est, în 2008, pictorul canadian John Fairfull a fost angajat căpitan pe un vas fluvial în Papua – Noua Guinee. Patru ani și câteva luni, el a navigat de-a lungul cursurilor de apă sălbatice și pe afluenții fluviului Sepik, cel mai lung fluviu al țării.

În timpul călătoriei sale, Fairfull a învățat să vorbească Tok Pisin, limba folosită de mai mult de două milioane de oameni din Papua –  Noua Guinee. El a devenit fascinat de folclorul local și de cultura poporului Kabriman, care trăiește într-un sat de lângă Blackwater Lakes. De un interes deosebit pentru el erau ritualurile care alterează mintea pentru o comuniune spirituală între  om și crocodil. Toți tinerii care devin bărbați trec prin ritual tradițional, de o cruzime incredibilă.

În zona respectivă crocodilul este prădătorul de vârf din ecosistem, iar inițierea are menirea de a conferi persoanei puterea și înțelepciunea animalului venerat, în acest caz crocodilul.

Pentru a trece testul de bărbăție, un localnic a fost de acord să-l adopte în familie. Acesta a fost primul pas pentru ca Fairfull să se supună inițierii și la cumplita procedură. După două luni de discuții cu liderii satului Kabriman, în cele din urmă au fost de acord. El a fost instruit să se abțină de la sex timp de două luni înainte de inițierea.  Tribul Kabriman crede că eliberarea de energie sexuală scade puterea spirituală necesară pentru a supraviețui procedurii.

Curajosul a fost învățat cu modul în care corpul său va fi tăiat, crestat, pentru a se creia cicatrici reprezentând pielea de crocodil. 

În timpul inițierii lui Fairfull nu i sa permis să aducă sau să folosească medicamente. 

El a declarat: „Mi sa spus că voi primi tratament special. Dacă m-am îmbolnăvit, asta a însemnat că nu am urmat regulile și voi fi pedepsit. Și, dacă am murit, e pentru că asta e ceea ce au vrut spiritele”.

omul crocodilRitualul a durat ore și durerea a fost la limita insuportabilului. Bătrâni special calificați au tăiat în piele cu cuțite din bambus ascuțit. Pentru el au făcut o excepție și au folosit lame de ras.  

La terminarea ritualuluia fost epuizat fizic și emoțional. Dar, sa simțit mai bine după două săptămâni de vindecare, testare, și alte ritualuri. Am fost considerat renăscut ca un om crocodil și i s-a dat numele de Nurama.

După ceremonie, Fairfull a rămas în Papua – Noua Guinee timp de doi ani și jumătate, până când, în 2012, a decis că era timpul să vină acasă. Acum este un artist de succes în Halifax, Nova Scotia și Fairfull crede că a devenit un om crocodil, cu o mare putere și perspective speciale. 

La întoarcere în lumea civilizată cei care l-au văzut au fost intrigați, dar artistul se simte mai puternic și știe ce vrea să facă în viață. 

Sursa: outsideonline.com