Cea mai ieftină casă din lume

Spread the love

Loading

200 de euro şi multă muncă

casa ieftina

Un britanic a construit o casă din lemn, lut, bălegar şi paie. I-a luat doi ani de muncă, dar l-a costat doar 150 de lire, circa 200 de euro.Pentru a construi această casă, bărbatul nu a folosit nicio unealtă electrică.


Michael Buck, în vârstă de 59 de ani, a construit această casă în grădina proprie, din apropiere de Oxford, Anglia. El a folosit tehnici de construcţie străvechi şi şi-a procurat aproape toate cele necesare direct din natură. Unele obiecte au fost recuperate de la un punct de colectare a deşeurilor.

Acum, când casa e gata, Michael a început să o închirieze. Actualul „locatar”, un muncitor de la o fermă de vaci din apropiere, plăteşte găzduirea în lapte.

Podeaua de scândură a fost recuperată de la un vecin care voia să scape de ea, iar ferestrele au fost cândva parbrizul unui autocamion.

Casa, care seamănă cu locuinţele hobbiţilor din „Stăpânul Inelelor”, nu are electricitate, dar este alimentată cu apă de la un izvor din apropiere. Pereţii casei au fost „zugrăviţi” cu calcar şi un mix special de răşini vegetale.

casa ieftin1a

Casa are un dormitor şi o zonă comună de gătit şi servit masa. Locuinţa e încălzită cu o sobă pe lemne, iar pereţii de pământ şi acoperişul de paie izolează foarte bine.

„Cred cu tărie ca locuinţele nu ar trebui să coste o avere, din moment ce ai nevoie doar de pământ pentru a le ridica. Există această idee că, pentru a avea o locuinţă, trebuie să plăteşti rate o viaţă întreagă. Eu am vrut să demonstrez că se poate şi altfel. În plus, cu excepţiei sticlei de la geamuri, toate materialele folosite de mine sunt biodegradabile. Peste ani, casa aceasta ar putea dispărea cu totul în peisaj. Totuşi, cu ceva muncă de întreţinere, ar putea dăinui zeci de ani”, spune constructorul amator.


Sursa:
Yahoo News/SWNS/Yahoo News UK