Cei patru muşchetari ai muzicii rock au cântat la Timişoara

Spread the love

Loading

pag_1Concert Rock Abil: Un manifest pentru muzica bună


Concert de blues – rock la clubul Rost din Timişoara

 

Sâmbătă la Clubul Rost din Timişoara formaţia Rock Abil a susţinut un concert de mare ţinută, pentru un grup de entuziaşti, iubitori de muzică bună. Melodiile nu au fost alese la întâmplare, ele au marcat punctele cele mai ferbinţi ale rock-ului şi blues-ului anilor ’60 şi 70’.

 

Cei patru muzicieni au dat tot ce au avut ei mai bun şi au propus ideea că salvarea României vine din muzică, din cultură şi artă.

Am convingerea că grupul Rock Abil format din: Marian Draghia – chitară solo, vocal; Valentin Ivănescu – vocal, chitară bas; Petre Prisăcaru – tobe și invitatul special, Grigore Bujor Hariga – chitară solo, mai au multe de spus şi mai ales mult de cântat, nu numai pentru nostalgicii vremurilor apuse ci şi pentru tineretul dornic să se întâlnească cu muzica bună.

Sonorizarea a fost asigurată de un vechi iubitor de muzică bună din Timişoara Adrian Ilica.

Valentin Ivănescu, solistul vocal şi basistul grupului Rock Abil mi-a povestit de întâlnirea pe care a avut-o cu doi mari muzicieni: Alvin Lee, chitaristul de la grupul Ten Years After şi celebrul Jack Bruce, cu ocazia unui concert pe care l-au susţinut la Constanţa în 1993.  Melodia Love like a manTen Years After a fost dedicată memoriei celui mai rapid chitarist din lume – Alvin Lee, plecat prea devreme dintre noi la 6 martie 2013.

Oana Frenţiu şi Bogdan Racz, managerii Clubului Rost din Timişoara au deschis acest club în 18 iulie 2013. Clubul Rost şi-a propus ca să fie un loc special pentru desfăşurarea de evenimente culturale. Decorul clubului arată că managerii cred în reciclare, ineditul meselor şi scaunelor confecţionate din role de cablu dă o senzaţie de neuitat.  Picturile executate de Noni şi Rodica – Rodix arată drumul cultural şi ambiţia promovării artei dintr-un unghi al simplităţii, al firescului, care înainte de toate ne marchează destinul.

Mă bucur că am asistat la un concert care mi-a trezit amintiri frumoase şi m-a rupt pentru câteva ore de toropeala muzicii electronice, care domină acest început de secol.

{gallery}clubulrost{/gallery}