Cel mai înalt turn Lego din lume

Spread the love

Loading

LEGO : Denumire comercială a unui joc, care constă în construirea de figuri variate cu ajutorul unor module (cărămizi) din material plastic.

O echipă de elevi au construit un turn Lego cu o înălțime de 112 metri. La construcția turnului s-au folosit 500.000 de „cărămizi” Lego. Peste 30 de districte școlare din statul Delaware, SUA, au contribuit la acest efort colectiv. Turnul Lego a fost acceptat Guinness World Record.
Incredibila coloană din „cărămizi” Lego a fost construită de elevii din 32 de școli din Wilmington, Delaware și pentru constrcuția acestui turn, elevii care au participat au renunțat la o parte din vacanța lor.

Acest turn Lego este mai înalt cu șase metri față de cel construit la Praga anul trecut. „Cărămizile” Lego din plastic au fost donate de studenți și de membrii comunității. Turnul a avut un schelet din oțel, pe care s-au fixat „cărămizile” Lego.
La începutul școlii, turnul va fi demontat, iar „cărămizile” Lego vor fi distribuite școlilor participante la acest proiect.
Sursa: dailymail.co.uk