Cel mai mare scaun din lume

Spread the love

Loading

orasul cu cele mai mari obiecte din lume

Orășelul Casey, din Illinois, SUA a intrat în atenția  Guinness Book prin plasarea în piețe a celor  mai mari lucruri din lume. Aceste obiecte uriașe atrag turiștii,  care vin să vadă un scaun balansoar de mărimea unui bloc de locuit, ace de tricotat și un cârlig de croșetat de o mărime incredibilă, o cutie poștală pentru uriași și multe altele.  

Cert este faptul că opt dintre aceste obiecte supradimensionate  și-au găsit locul în Cartea Recordurilor. În spatele tuturor acestor mari atractii este un singur om de afaceri, Jim Bolin.

 

Bolin este vice-președintele companiei  Bolin Enterprises Inc., cu sediul în Casey. El  a început afacerea cu un mic magazin de vândut vopsea, care era amenajat în garajul familiei sale. Astăzi firma are 240 de angajați  și face lucrări de întreținere la conductele de petrol și de gaze natural, care străbat aproape jumătate din Statele Unite. 

De-a lungul anilor Bolin a încercat mai multe afaceri, după vânzarea vopselelor și-a încercat norocul cu un magazin și o fabrică de pantofi, apoi un magazin de instrumente muzicale. Un timp a avut un magazin de hardware IT și un magazin de produse alimentare. 

Criza din 2010 l-a afecat și pe Bolin. Atunci a decis că orașul are nevoie de initiative pentru a stimula turismul și pentru a ajuta economia locală.

În 2011 construiește primul proiect în orașelul Casey, un clopoțel de vânt înalt de peste 16 metri. Și după acest proiect au început să curgă ideile.

Toate obiectele au fost construite din materiale reciclabile. Stâlpii vechi din lemn, de la rețeaua de telefonie prin fir, au fost folosiți pentru a construi scaunul balansoar,  iar rezervoarele de petrol abandonate au devenit partea de sus a unei cutii poștale gigant și partea de jos a unei uriașe colivii. 

Una dintre condițiile necesare pentru intra în atenția Guinness Book este faptul ca lucrurile mari trebuie să fie funcționale. Așa că, atunci când Bolin a construit ace de tricotat gigantice, vara sa Jeanette Huisinga, care deține un magazin de tricotaje în oraș, a urcat pe cel mai mare balansoar din lume cu cele mai mari ace de tricotat din lume și a început tricotatea  celui mai mare fular din lume. Cel mai mare fular din lume se află în magazinul ei și poate fi vizitat.  

În magazinul de bomboane sunt adăpostite cei mai mari pantofi de lemn din lume și vânzările au crescut odată cu afluența turiștilor.  Turiștii au început să arunce bani în pantofi pentru a le purta noroc. Banii strânși sunt folosiți în acțiuni caritabile. 

În mod similar, se câștigă bani pentru acțiuni caritabile cu cea mai mare cutie poștală din lume imortalizată pe o carte poștală, la fel de mare. Vizitatorii cumpără aceste cărți poștale și după ce scriu diverse note cărțile poștale alunecă printr-o fantă în cutia poștală. Aceste cărți poștale sunt ștampilate cu cea mai mare ștampilă poștală din lume. 

Bolin nu vrea să se oprească aici și plănuiește să construiască un ciocănel gigant, un cal balansoar gigant, bâte de baseball mari cât un stâl pe telegraf,  un club de golf gigant și cel mai mare leagăn din lume, suficient de mare pentru o întreagă familie.

Dacă vizitați SUA nbu ezitați să vizitați orășelul Casey și nu veți regret. 

Sursa: amusingplanet.com 

Sursa foto: bigthingssmalltown.com, instagram.com/bigthingssmalltown, Stephen/Flickr

cele mai mari obiecte din lume sua

cele mai mari obiecte sua 21