Cele mai mici animale din lume din Cartea Recordurilor (Guinness Book)

Spread the love

Loading

cele mai mici animale din lume

 

Cel mai mic câine din lume. 12,4 cm înălțime.

Ducky este un câine din rasa Chihuahua, din Charlton (Massachusetts, Statele Unite ale Americii) și deține Guinness World Record pentru cel mai mic cîine din lume. Recordul de cel mai mic câine care a trăit vreodată pe Terra îl deține, în conformitate cu Guinness, un terrier Yorkshire pitic, care avea înainte de a muri 6,35 cm înălțime.

Cel mai mic șarpe din lume. 10,1 cm lungime. Leptotyphlops carlae este cea mai mică specie de sarpe din lume. Adulții ajung în medie sub patru centimetri în lungime. Șarpele a fost găsit pe o insulă din Caraibe, în arhipelagul Barbados. Blair Hedges, profesor de biologie la Universitatea de Stat Penn, SUA, a stabilit ca acesta este cel mai mic dintre cele peste 3.100 de specii de șarpe cunoscute. Biologul crede că specia este rară, deoarece majoritatea potențialului habitatul său a fost înlocuit de clădiri și ferme.

 

Cel mai mic pește din lume. 7,9 mm lungime. În ianuarie 2006 a fost descoperit cel mai mic pește din lume pe insula indoneziană Sumatra. Peștele face parte din familia crapului. Acesta este cel mai mic vertebrat din lume.

Cel mai mic cal din lume. 43.18 cm înălțime. Micul cal fost fătat în ferma familei Paul și Kay Goessling, care s-au specializat în reproducerea cailor miniatură. La vârsta de cinci ani căluțul a primit titlul de “cel mai mic cal din lume de la Cartea Recordurilor” după ce proprietarii uimiți și-au dat seama că animalul nu mai crește. Proprietarii i-au dat numele Mare și căluțul a devenit o celebritate în orașul natal și au declarat că nu va vinde calul niciodată, fiindcă s-au atașat forte mult de el.

Cea mai mică pisică din lume. 15.5 cm înălțime și 49 cm lungime. Pisica trăiește în centrul Illinois. Pisica a fost verificată de către Guinness Book of World Records în anul 2004.
Cel mai mic hamster din lume. 2,5 cm înălțime. Cântărind mai puțin de o uncie, hamsterul auriu s-a oprit din creștere, când a împlinit trei săptămâni. Cei cinci frați și surori au crescut normal.

Cel mai cameleon din lume. 1,27 cm înălțime. A fost găsit pe insula Nosy Be, în largul coastei de nord-vest a Madagascarului. În această specie femelele sunt mai mari decât masculii.

Cea mai mică șopârlă din lume. 1,5 cm înălțime. Această specie pe cale de dispariție trăiește în Parcul Național Jaragua din Republica Dominicană și pe insula Beata, pe coasta de sud în apropiere de insula Hispaniola.

Cea mai mică maiamuță din lume. 10,1 cm înălțime. Maiamuța pitică numită sagui cu capul negru se găsește în Brazilia. Maiamuțele trăiesc într-o zonă mică între două râuri din bazinul fluviului Amazon. Rasa a fost descoperită în urmă cu doar zece ani, când un localnic a găsit-o în pădure și a arătat-o unui om de știință.

Cea mai mică broască țestoasă din lume. 7,6 cm înălțime. Comparată cu broasca țestoasă gigant, în vârstă de 35 de ani, broscuța a fost fotografiată pe capul acesteia. Animalul trăiește în Grădina zoologică Otto din Hanovra, Germania.

 

Cel mai mic șoarece din lume. 5 cm înălțime. Șoarecele denumit științific Sorex minutus este una dintre cele cinci tipuri de șoareci pitici din Marea Britanie. Se hrănesc în principal cu păduchele de lemn și insecte.

 

Cea mai mică pasăre din lume. 5 cm înălțime. Pasărea cântărește 2 grame și trăiește în pădurile dese din Cuba. Mascului are capul roșu.

 

Cea mai mică vită din lume. 81 cm înălțime. O specie rară de o zebu Indian, numită vaca Vechur, are o înălțime medie de 81 la 91 cm. Ca urmare a studiilor efectuate de oamenii de știință, vitele Vechur sunt acum recunoscute ca cele mai mici vite din lume. Înainte de Vechur a atras atenția comunității științifice, o vacă mexicană ce măsura un metru în înălțime și a fost considerată la momentul acela cea mai mică vită. Vaca Vechur cântărăște în medie 107 kg și poate da 3 litri de lapte pe zi.

 

Cel mai mic căluț de mare din lume. 16 mm lungime. Creatura, cunoscută sub numele de Hippocampus Denise, este de obicei doar 16 milimetri lungime. Unii s-au dovedit a fi doar 13 mm lungime. Căluțul de mare trăiește în apele tropicale din vestul Oceanului Pacific, între 13 și 90 de metri de la suprafața apei.

 

Sursa: news.bbc.co.uk, pib.nic.in, en.wikipedia.org, dailymail.co.uk, sciencedaily.com

 

{gallery}animalemici2015{/gallery}